Op zondagavond 29 september om 19.00 uur spelen de tien blazers van het ensemble I Fiati o.l.v. Sjef de Kort een bijzonder programma in Open Hof.

Op het programma staan de in 1919 geboren Mieczyslaw Weinberg en zijn vriend Dmitri Sjostakovitsj. Van beide componisten speelt I fiati een arrangement voor dubbelblaaskwintet van hun achtste strijkkwartet.
Willem Blonk maakt het concert compleet tot een dik uur met werk van dezelfde componisten. Op orgel speelt hij Sjostakovitsj’ lieflijke Proloog uit het oratorium ‘Het lied van het bos’ en de heftige Passacaglia uit zijn opera Lady Macbeth. Aan de vleugel de Sonatine van Weinberg, die hij opdroeg aan Sjostakovitsj. Marianne van Wijngaarden spreekt een toelichting uit.
Internationaal vindt er dit jaar veel plaats rond Weinberg’s Centennial en komen er nieuwe cd’s met zijn muziek uit. U kunt dicht bij huis, op Hesseplaats 441 in Ommoord, uw muzikale horizon verbreden door dit concert mee te maken. De entree is vrij, met een collecte aan de uitgang. De zaal gaat open om 18.30 uur.