Jeugd & Jongeren

Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord

Wat is er allemaal te doen?

Hoi! Leuk dat je kijkt op onze site. En welkom. We organiseren heel veel activiteiten voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Voor de allerkleinste gemeenteleden, voor de grootste pubers, voor de 25-plussers en soms nog wel voor iets ouder ook. Graag vertellen we je wat meer over deze activiteiten.

Oppas en kinderdienst op zondag

Elke zondag bij de dienst van 9.30 uur kunnen de allerkleinste gemeenteleden naar de oppas in Open Hof. Hun ouders kunnen dan de dienst volgen in de kerkzaal. De kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar kunnen naar de kinderdienst. Zij starten bij de volwassenen, maar gaan halverwege de dienst naar hun eigen zaal. Daar horen ze een verhaal, hebben ze goede gesprekken en kunnen ze soms wat knutselen.

Kliederkerk

Een paar keer per jaar organiseren we op zondagmiddag Kliederkerk. Kinderen van 0 tot 12 jaar zijn hier van harte welkom, net als hun (groot)ouders en verzorgers. De kinderen luisteren naar een verhaal, maken muziek, doen proefjes, knutselen. Maar bovenal zijn ze vrij: om te kruipen, te lopen en te kliederen. We sluiten vaak af met een maaltijd.

Tienerdienst en jeugdhonk

Een keer per maand organiseren we op zondagochtend 9.30 uur een tienerdienst. Onze tieners hebben dan hun eigen dienst in een aparte ruimte. Elke keer staat daar een ander onderwerp centraal. Dat is altijd mooi en gezellig. Zo gezellig, dat onze tieners elkaar ook elke maand zien bij de jeugdhonkavond. Op deze vrijdagavond eten ze samen en doen ze daarna een leuke activiteit.

Waardenvol opvoeden

We denken in Open Hof ook aan de ouders en verzorgers. Want er is nog steeds geen handleiding voor (geloofs)opvoeding. Een aantal keer per jaar organiseren we een gespreksavond over waardenvol opvoeden. Ouders gaan in gesprek over thema’s als keuzes maken, geloofsopvoeding, wat er leuk en minder leuk is aan het opvoeden, et cetera. Zo delen we ervaringen en staan we om elkaar heen als ouders.

Gespreksgroep Vandaag

25-plussers kunnen meedoen aan gespreksgroep Vandaag. Hierin praten we over actuele onderwerpen die we bekijken in het licht van ons geloof en de bijbel. Waarbij alle ruimte is voor verschillende interpretaties. We gebruiken onder andere spelvormen, film- en muziekfragmenten. En we beginnen altijd met even bijpraten.

Leuk je een keer te mogen begroeten in Open Hof! Heb je vragen of wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met jeugdouderling Gerdien van der Schans, email:  jeugdteam@openhof-ommoord.nl

 

 

Bake sale tieners

Op vrijdag 5 april was er weer een jeugdhonkavond voor onze tieners. Ditmaal in de keuken, om samen een avondje te bakken. Na een gezamenlijke maaltijd werd er hard gewerkt met een prachtig resultaat! (Heel Holland Bakt, hier komen onze tieners!)Met het plan om met...

Lees meer

ZONDAG 11 FEBRUARI KLIEDERKERK

Het thema was, ook het jaarthema in de kerk, “Ga je mee?” De kinderen mochten bij binnenkomst hun voet of schoen omtrekken, uitknippen en inkleuren. Het resultaat hangt in de kerkzaal naast het koor. Tijdens de korte viering in de kerkzaal zongen we “Kleuren, kleuren,...

Lees meer