Ons verhaal

Open Hof Ommoord

Onze missie en visie

Welkom bij Open Hof! We vertellen je graag wat meer over onszelf.

Open Hof staat midden in de Rotterdamse wijk Ommoord. Al sinds 1970 delen katholieken en protestanten hier een kerk. Opgericht met als doel er een bruisend centrum van te maken, vol activiteiten. Dat is gelukt. Open Hof is meer dan een plaats om geloof te delen. Het is een ontmoetingsplek waar je terechtkunt voor een kopje koffie, een Rotterdams broodje bal, kunst, bazaars, goede gesprekken en veel gezelligheid. Sinds 2011 hebben we een prachtig nieuw gebouw, waarin we ook zalen verhuren.

Samenwerken

Er zijn aparte diensten voor katholieken en protestanten. De protestanten beginnen elke zondag om half tien. Om kwart over elf volgen de katholieken. Soms kerken we samen, tijdens oecumenische diensten. Met Pinksteren bijvoorbeeld. Wat we in ieder geval altijd doen, is samenwerken. Tijdens de bazaar die we elke twee weken houden, maar ook in vele commissies. En we maken samen muziek. In koren en tijdens concerten, zoals op marktdagen en met kerst.

Geloof, Ontmoeting en Diepgang

In Open Hof geloven we in GOD: Geloof, Ontmoeting en Diepgang. Iedereen is daarbij welkom. Of je nu als trouw kerkganger elke week gaat of alleen met kerst komt en misschien twijfels voelt: dat maakt niet uit. En of je nu jong of oud bent, jouw verhaal doet ertoe. Je vindt hier ruimte voor ieders geloofsopvatting.

Kerk in de wijk

We willen graag een kerk zijn voor de wijk. Veel vrijwilligers zetten zich hiervoor in. En onze deuren staan geregeld open. Zo zijn we met recht een Open Hof.

Contact

Wil je meer weten over ons? Neem dan contact op met een van de beheerders.

We hopen je een keer te mogen begroeten in onze kerk.

Kerkdiensten

Rooms-Katholiek

Vrijwilligers

Protestant