Een koorweekend zit er dit jaar (2017) helaas niet in, maar een middag weg met elkaar is een goed alternatief: een middagje zingen en zeilen. Zingen in vergaderlocatie “De Tuunter”, gastvrij afgestaan door Geertien Pols en met twee boten zeilen op de Zevenhuizerplas.

Zondag 11 juni verzamelen acht kinderen zich bij “De Tuunter”. Eerst een kleine repetitie voor het Zomerconcert, dan lunch. Daarna wandelen we naar de zeilschool bij de Zevenhuizerplas, waar Willem een boot gehuurd heeft. Daar is ook Raaf, een vriend van Willem, met zijn zeilboot. Vier kinderen per boot, een mooie verdeling.

Na de instructies over wat wel en wat niet te doen in een zeilboot, steken we van wal.                       Er staat een stevige wind zodat we een flinke snelheid kunnen maken en af en toe heel schuin gaan, tot groot plezier van de kinderen. De hele Zevenhuizerplas wordt bezeild en iedereen vindt het geweldig! Eigenlijk is deze heerlijke zeilmiddag veel te snel voorbij. De groep op de boot van Raaf gaat van boord in de jachthaven, de andere groep vaart met Willem door naar de zeilschool. Iedereen is op tijd terug in “De Tuunter”, waar een glas lekkere limonade op ons wacht.

De kelen zijn gesmeerd voor de tweede repetitie, want de liedjes voor het Zomerconcert moeten er goed in zitten. De moeder van Jesse brengt aan het eind van de middag een grote stapel pannenkoeken; we kunnen met elkaar aan tafel. De pannenkoeken verdwijnen als sneeuw voor de zon en dan is deze zingen- en zeilenmiddag echt voorbij.

Zo’n middag is zeker voor herhaling vatbaar!

Nienke Timmers