Zin in de ouderdom.

In Open Hof aan de Hesseplaats in Rotterdam Ommoord start voor de tweede keer het project “Zin in de ouderdom “, met als doelstelling: samen met generatiegenoten nadenken over de vragen “hoe wil ik oud worden en wat is daarin belangrijk voor mij “.

In deze versie zal meer aandacht zal zijn voor spiritualiteit. Bovendien gaan we in twee bijeenkomsten ook werken met kleur en beeld. Anja Vreeswijk (deelneemster aan de vorige cursus) gaat met ons schilderen in de onderdelen “poëzie van de ouderdom”en “het levensverhaal “.

We starten op Donderdagmiddag 10 Oktober met een lezing door ds. Wim in ’t Hout met als thema “Spiritualiteit van de ouderdom” of “in welke woorden kan ik wonen “. Wat kan ons helpen om ons leven achterwaarts te begrijpen, ben ik geworden die ik moest worden?

Achtereenvolgens komen daarna aan de orde
– Wat betekent het, dat we zoveel langer en ook gezonder leven. Hoe vullen we de derde levensfase in.
– Poëzie van de ouderdom, lezen en schilderen.
– Filosofie en de ouderdom. Wat hebben filosofen ons in spirituele zin te zeggen.
– Het levensverhaal. Hoe zie je terug op je geleefde leven, wat was daarin belangrijk?
o.a. Schilderen met Anja Vreeswijk.
– Film in het kader van de ouderdom, met een nabespreking.

Alle bijeenkomsten zijn op Donderdagmiddag om 14.00 uur op de volgende data :10 Oktober, 24 Oktober, 31 Oktober, 21 November, 28 November en 12 December. Vanaf 21 September zijn er folders beschikbaar met uitvoeriger informatie. In de weekbrieven zullen we regelmatig aankondigen. De kosten bedragen €4, –per bijeenkomst.
Inschrijven kan na de lezing op 10 Oktober en verder bij Lenie Mulder telefoon 010-8481129 en via email: leniemulder35@gmail.com.

Lenie Blonk en Lenie Mulder.

De brochure kunt u aantreffen door te klikken op deze link Brochure ouder worden