Afgelopen vrijdagavond was er door Masakhane een wijnsafari georganiseerd in Open Hof.

De ontmoetingsruimte was zeer goed gevuld: maar liefst 52 mensen hadden zich opgegeven, de grootste opkomst tot nu toe.
Na een inleidend praatje over wat Masakhane doet, hoe het is ontstaan en waar ze mee bezig zijn werd uitgelegd wat de bedoeling van de wijnavond was.
Er werden totaal 6 wijnen geschonken: 3 witte en 3 rode waarvan iedereen op een formulier kon aangeven hoe de smaak was, de geur en de afdronk.
Hierna kon men een eindoordeel geven.
Na iedere wijn werd een Aromawiel op het scherm getoond welke smaken/geuren er in de betreffende wijn werkelijk zaten.

Tussen de witte wijn en de rode wijn was er een presentatie van ca. 190 foto’s van de reis die Heleen Vermeiden en Egbert van Rossum samen met Martijn, Therese, Lucia en Patrick afgelopen zomer door Zuid-Afrika gemaakt hebben. Een reis waar ze o.a. het project van Masakhane bezocht hebben ( even buiten Winterfeldt) – het schooltje bekeken en ook de nieuwe moestuin en waterput.
Verder werden 2 kinderhuizen bezocht waar de ingezamelde babykleertjes en de donaties vanuit Ommoord werden afgegeven.

Aan deze avond was er voor de aanwezigen nog een “prijs” beschikbaar. Wie de totale afstand van de reis kon raden of er het dichtst bij zat won  het nieuwe kookboek wat Masakhane heeft uitgegeven:  “Eet smaaklik” , boordevol Zuid-Afrikaanse gerechten/recepten. Ook waren er veel foto’s van de prachtige natuur en landschappen die Afrika rijk is.

Tussen het proeven van de wijnen werden er overheerlijke hapjes geserveerd. Al bij al een hele gezellige avond die, gezien de vele positieve reacties na afloop, voor een herhaling vatbaar is.

En inmiddels is bekend dat de netto opbrengst van deze avond iets meer dan €700,-  heeft opgeleverd waarmee stichting Masakhane weer veel goed werk kan verrichten en waarvoor ze erg dankbaar zijn.

Ook heel erg bedankt voor de gastvrije ontvangst in Open Hof waardoor deze succesrijke avond gehouden kon worden.

Mocht u nog een kookboek willen bestellen: er zijn er nog. Prijs: â‚ €19,95.
Geef het op aan Egbert van Rossum  tel. 0104556557 of egbertvanrossum@kpnmail.nl