20 april. Nu met nieuwe video!

p1130484
De Kindercantorij heeft op zondag 30 maart 2014 in Rijsbergen tijdens het Kinderkoorfestival de eerste prijs gewonnen en daar mogen we blij en dankbaar om zijn.

Wat een mooie en spannende middag en wat een goed juryrapport. Lied 1 is het inzinglied en is niet beoordeeld. Voor lied 2 en 3 allebei koorklank 8 1/2 en interpretatie 8.
Algemene beoordeling: Directie 4 (van max 5), begeleiding 4 1/2 (van max 5).
Totaal indruk 8 1/2. Plus nog een extra punt van de jury en een eervolle vermelding voor de soliste (Ellen) en het begeleidend slagwerk van Quilaine en Lisanne.

Het juryrapport is maar heel beknopt. Wij denken dat de opbouw in het programma,
met goed repertoire, het ook heeft gedaan.

Eerst het heerlijk-overrompelende Wat zo geweldig is, daarna het verhevene en toch boeiende (solo-koor in snelle afwisseling) Zing groot en klein en het pittige Heer, het licht van uw liefde schittert met tegenstemmen én kinderen op slagwerk, het was genieten van puurheid, constant op hoog niveau, zei men ook.
Dat we een jury hadden met echt muzikale mensen, met allemaal naast een theologische of theatrale ook een conservatoriumstudie heeft zeker ook geholpen. Veel koren zongen gewoon kwalitatief mindere muziek, en deze jury liet zich niet door gebaren die weinig toevoegen of door dominerende beats imponeren.
Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet, want met elkaar hebben we dit resultaat behaald.