Culturele koffieochtend vrijdag 3 maart 2023; Fietsen naar de Noordkaap

Op vrijdag 3 maart 2023 wordt er in de Fonteinkerk weer een culturele koffieochtend gehouden. Jan van der Ent zal een presentatie houden over zijn fietstocht naar de Noordkaap.

Over zijn fietstocht schrijft Jan van der Ent:
“Deze dagen is het vroeg donker en een lange nacht. Maar hoe zou het zijn als het 24 uur licht is, hoe deel je dan je dag in en kan je dan wel slapen met zoveel licht.
En hoe is het om de zon niet onder te zien gaan. Gewoon uitproberen en op de fiets naar de Noordkaap. Een reis van 8300 km. Overnachten zoveel mogelijk in een tentje. Fietsen door Zweden door uitgestrekte bossen en dan aankomen op de Noordkaap met regen, wind en mist. De zon niet onder zien gaan. Teleurstelling, nee, het gaat om de hele reis. En slapen met daglicht ook geen probleem, na een dag fietsen val je toch wel in slaap. Een hele dag licht is ook geen probleem, want je leeft toch een beetje op de klok. Een mooie reis en veel gezien en beleefd.”

U bent van harte welkom!

In de pauze zal er een vrijwillige bijdrage van u gevraagd worden ter bestrijding van de onkosten.

Tijd:                      Vrijdag 3 maart 2023 van 10 – 12 uur
Plaats:                  Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Rotterdam
Onderwerp:          Fietsen naar de Noordkaap

Komende onderwerpen:
7 april                     Wim Debets over het onderwijs aan doven en slecht horenden
5 mei                     Saskia Mohlmann en Alexandra de Krijger van de Stichting Loods 24 en Joods Kindermonument over Stolpersteine.

Namens de commissie:

Marijke Kwant