Op het Marktconcert van woensdag 13 september is heerlijke barokmuziek te beleven. Uitvoerenden: Heleen van der Sijs and friends.

Die vrienden luisteren naar de namen Caspar, Edwin en Willem. De eerste is een conservatoriumstudent op fagot. De tweede een zeer verdienstelijk spelende amateur-cellist. De derde completeert het kwartet op het vertrouwde Open Hof – orgel. Heleen van der Sijs zelf behoeft bijna geen introductie; zij behoort de kring van Open Hof – musici, die o.a. al vele jaren de doorgaande reeks maandelijkse Marktconcerten glans geeft.

Dit Marktconcert begint met het Dubbelconcert in g RV 531 van Antonio Vivaldi, gespeeld op fagot, cello en orgel. Heleen maakt het kwartet compleet als de Sonate in a RV 86 op de lessenaars staat. Het concert wordt besloten met het Concert in F voor altblokfluit, fagot en orkest, TWV 52, van Georg Philipp Telemann. Solo speelt Willem Blonk het joyeuze eerste deel uit het Bach-Vivaldi-concert in a, BWV 593.

Al deze muziek staat garant voor veel luisterplezier.

De entree is vrij, met collecte aan de uitgang. Ook Cultuur Concreet draagt bij aan de kosten. En voor een praatje, een kopje soep of een andere consumptie is Open Hof deze woensdagmorgen ook the place to be. Hartelijk welkom!