Update 5 juli:
De beroepingscommissie praat op het moment van schrijven met een serieuze kandidaat. Zodra we zeker weten dat beide partijen er uit zijn en dus met elkaar door willen, zullen wij u verder informeren. Door de vakantieperiode die voor velen komt, zal dat pas eind augustus worden. Een spannende tijd, ook voor ons. We houden u op de hoogte.
De Beroepingscommissie

Verslag gemeentevergadering van 22 mei
Zondag 22 mei vond een gemeentevergadering plaats in verband met de beroeping van een nieuwe predikant. De beroepingscommissie en de kerkenraad vroegen de aanwezigen een enquête in te vullen. Met de informatie uit deze enquête hopen we verder te kunnen met de beroepingsprocedure. We bleken namelijk het spreekwoordelijke schaap met vijf poten te vragen en dat terwijl er weinig predikanten op zoek zijn naar een nieuwe baan.

We vroegen wat u nu eigenlijk echt belangrijk vindt aan een predikant. Ook vroegen we hoe kerkdiensten eruit moeten zien, waar een preek aan moet voldoen en waar de voorkeur naar uitgaat: een fulltime predikant, of een parttimer met een ouderen- of jongerenwerker?

Tot slot vroegen we wat er eigenlijk zo fijn is aan onze wijkgemeente. Daar kwamen veel mooie antwoorden op: onze vrijwilligers, ons kerkgebouw, de betrokkenheid met de wijk, muziek! Veel om trots op te zijn.

Wie dat interessant vindt, kan een verslag met de volledige uitslag van de enquête hier lezen.

Veel dank voor al uw antwoorden! We gaan vol goede moed weer voor u aan de slag.
De Beroepingscommissie

Verslag vergadering beroepingscommissie  10 februari
Op donderdag 10 februari kwam de beroepingscommissie weer bij elkaar. In de tussentijd hadden we niet stilgezeten.
We hebben onder andere een vacaturetekst geschreven en een schets van de wijk Ommoord.
Ook hebben we uitnodigingsbrieven gemaakt. Deze sturen we naar predikanten die door u zijn aangedragen.

 

Het was een succesvolle vergadering, want we kunnen u melden dat de vacature openstaat! Kandidaten kunnen reageren tot zaterdag 12 maart. We kijken uit naar de reacties.

Namens de beroepingscommissie,
Antoinette Brummelink