Henny ter Horst werd op 29 augustus j.l. 90 jaar en dat vierde ze, zoals elke verjaardag, in Brasserie “De Verandering” aan de Hesseplaats. Echter niet met het selecte groepje gasten van voorgaande jaren. Zonder dat Henny het wist waren er negentig mensen uitgenodigd. De stoelen waren die ochtend tot de laatste plaats bezet. De jarige hoefde zich geen zorgen te maken over de rekening; dit bijzondere feestje, inclusief een enorme verjaarstaart, was  -in overleg met Mieke Nuijten-  georganiseerd door Ben Gramberg van “De Verandering” en de kosten waren voor hem. Bravo Ben !!

Henny woont sinds 1968 in Ommoord en is een trouwe bezoekster van de katholieke vieringen in Open Hof, maar ze is ook een fan van de oecumene. Haar stelregel is dat het gaat om het geloof en de inhoud van de vieringen, om het Brood en de Wijn. Daarom ook vond ze de sloop van de oude Open Hof, waar ze toch jaren gekerkt heeft, niet echt erg. Bovendien kwam er een prachtige nieuwe Open Hof voor in de plaats.

Vele jaren heeft Henny zich als vrijwilligster ingezet voor de “Zonnebloem” en ze is niet van plan hiermee te stoppen, ondanks haar toch heel hoge leeftijd. Voor haar inzet heeft ze op 29 augustus de Mia van IJperenspeld ontvangen uit handen van Patrick Meijer, dagelijks bestuurder van de deelgemeente. Deze onderscheiding is een erkenning van het vele, waardevolle werk dat ze heeft gedaan voor de “Zonnebloem” en ze mag met recht trots zijn op deze speld.

Al met al was het een enerverende dag voor Henny, waarvan ze met volle teugen genoten heeft en waarvan ze dagen erna nog ondersteboven was, zoals wij uit welingelichte bron vernamen.

Rya Lucas