Beste gemeenteleden,

Het is alweer even geleden dat wij u verteld hebben over ons reilen en zeilen. Hierbij een update.

Om te beginnen hebben we dominee Joan van Kempen verwelkomd in onze gemeente. In de speciale dienst op zondag 21 mei werd zij door dominee Lourens de Jong aan onze gemeente verbonden. Joan is vanaf 7 juli niet alleen onze kerkgenote, maar ook onze wijkgenote. Welkom, Joan, en heel veel succes en plezier gewenst met het vertrouwd raken met onze gemeente.

Op zondag 18 juni kondigden wij in de ochtenddienst aan dat onze cantor-organist Willem Blonk eind dit jaar met pensioen gaat. Dat wordt een emotioneel moment, Willem is immers al meer dan 40 jaar aan onze gemeente verbonden. We denken na over een mooi afscheid. Tegelijk denken we ook aan zijn opvolging. Hiervoor zal een speciale commissie ingesteld worden.

Alex Barendrecht heeft aangegeven zijn ambtsperiode niet te verlengen. Dat betekent dat de kerkenraad op zoek moet naar een nieuwe voorzitter. Ook zijn er vele andere vacatures. Zo zoeken we nog een penningmeester wijkgemeente en twee kerkrentmeesters. Voor één vacature hebben we gelukkig al een mogelijke kandidaat: Gerdien van der Schans heeft aangegeven interesse te hebben in het ambt van jeugdouderling, heel fijn. Wilt u aan de slag voor onze kerk in een van deze functies? Of kent u iemand die hier wel geschikt voor is? We horen graag van u.

Tot slot hebben we Jan-Peter Molenaar gevraagd nog even bij onze gemeente te blijven om de overdacht van zijn werkzaamheden goed te regelen. We hopen dat dit mogelijk blijkt.

Hartelijke groet,
Aria van Ballegoie