Vanaf dinsdag 1 september t/m maandag 30 november zal ik met studieverlof zijn. Ik ben heel dankbaar voor de mogelijkheid die me zo geboden wordt om (eindelijk) het proefschrift waar ik vanaf januari 2007 mee bezig ben af te ronden. Onderwerp is “Vergeving in het denken van Philo van Alexandrië”. In eerstvolgend Open Hof Nieuws hoop ik wat uitgebreider te schrijven waar dit over gaat.

Via deze weg wil ik u laten weten dat het grootste deel van mijn taken (m.n. pastoraat en catechese) in deze periode overgenomen worden door collega’s Wim in ’t Hout, Jils Amesz en Anje de Kuiper.

Voor preekbeurten die ik in deze periode vervuld zou hebben is vervanging gevonden, ook wat (hopelijk verrassende) nieuwe gezichten. Al met al denken we een goede oplossing gevonden te hebben om mijn werk deze drie maanden niet stil te laten vallen en vertrouw ik u toe aan bekwame handen.

In december pak ik de draad weer op! Tot die tijd treft u me mogelijk nog weleens in Open Hof. Vraagt u gerust hoe het met het onderzoek loopt. Voor “dominee-zaken” wil ik u vragen deze met de waarnemende collega’s te delen.