Na de gebruikelijke “borrel” , na afloop van de Mini Bazaar, werden de vrijwilligers verrast door een bezoek van de Sint. Op de tonen van het lied “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” werd de goedheiligman verwelkomd. Overigens had hij zijn knechten (“Zeurpieten”) niet meegenomen.

De stemming kwam er pas goed in toen de Sint in hoogsteigen persoon de opbrengst van de afgelopen dag bekendmaakte. Deze bedroeg bijna € 2000. En daar kwam nog een fors bedrag bij van via Marktplaats verkochte boeken. De Sint was in topvorm. Een goedheiligman met veel gevoel voor humor die strooide met rake opmerkingen en die goed op de hoogte was van het reilen en zeilen binnen de Open Hof en de werkzaamheden rondom de Mini Bazaar. Dat laatste kwam duidelijk naar voren toen hij een flink aantal vrijwilligers ondervroeg over hun werkzaamheden. In deze vermakelijke gesprekken bleek dat de Sint grote bewondering heeft voor de vrijwilligers die, zowel voor als achter de schermen, met veel enthousiasme ervoor zorgen dat er om de 14 dagen op woensdag een Mini Bazar gehouden kan worden.

Nadat de Sint was uitgezwaaid met “Dag Sinterklaasje, dag” was het tijd voor de gestampte pot. Drie heerlijk klaargemaakte stamppotgerechten met gehaktballetjes, worst en natuurlijk jus voor het vullen van het overbekende kuiltje. Wat waren ze heerlijk. Na een toetje naar keuze ging een ieder met een zeer voldaan gevoel in de hart- en maagstreek de kou weer in.

Wat is het toch fijn om zo samen, ongeacht wat je doet of hoe je over bepaalde zaken denkt, van elkaar te genieten. Dat is de “stille” kracht die de vrijwilligers bindt en energie geeft om door te gaan met de Mini Bazaar. Maar laten we ons uiteindelijke doel niet vergeten. Samen een bijdrage leveren voor het onderhoud van de Open Hof, het huis van onze God.
Mocht u ook een steentje willen bijdragen, kom dan gerust eens kijken of loop eens een keer mee op de woensdagen dat er Mini Bazaar is.

 Graag tot ziens.

 Verslag Bert Nossent  Foto’s Mieke Nuijten