Spanning, opdrachten, raadsels: met Pasen dagen we je uit voor de PaasChallenge. Doe je mee?

 

Wat is de PaasChallenge?

De PaasChallenge is een speurtocht van een uur / anderhalf uur door de wijk waarbij je onderweg opdrachten tegenkomt. Je speelt ondertussen een rol: je bent tegenstander van Jezus. Maar welke tegenstander ben je? Aan de hand van de opdrachten, die je doen nadenken over Jezus’ leven en de weg die hij bewandelt, kom je er langzaam achter wie je bent.

Wanneer vindt de PaasChallenge plaats?

In de Stille Week, van maandag 29 maart tot en met Tweede Paasdag. Je kunt zelf kiezen op welke dag en op welk tijdstip je loopt. Allemaal samen tegelijk lopen is natuurlijk leuker, maar dat kan even niet. We werken daarom met tijdsloten en je loopt met z’n tweeën. Met meer mensen mag, maar alleen als zij tot je eigen huishouden behoren.

Hoe meld ik me aan?

Stuur een mail naar brummelink@gmail.com. Antoinette stuurt je dan een link naar een datumprikker waarop je de dag en het tijdstip kunt kiezen waarop je wilt gaan lopen. En dat is alles, wij weten dan dat je meedoet. Dus kies een dag en een tijdstip en ga de challenge aan! (Als je liever fietst of met de auto gaat, omdat lopen lastig is: geen probleem natuurlijk.)

Wat heb je allemaal nodig?

  • Een opgeladen mobiele telefoon met camera, geluid en internetverbinding. Je vindt de opdrachten namelijk door het scannen van QR-codes die je onderweg tegenkomt.
  • Oortjes voor in je mobiel. Het spel werkt met geluid (maar de tekst staat er ook bij, hoor).
  • Voor wie dat wil: toegang tot een printer. We sturen je namelijk een scoreblad toe en wellicht vind je het handig daar iets op te noteren. Maar je kunt ook aantekeningen maken op je mobiel als je dat makkelijker vindt. (Als je print, neem dan ook een pen mee.)
  • En om het raadselachtig te houden… een hamer, tien spijkers (per persoon) en (uiteraard) een vork.

En corona dan?

Wanneer je meedoet, vragen we je je aan de coronaregels te houden. Blijf thuis bij klachten, een positieve coronatest of als je op de uitslag van zo’n test zit te wachten. Houd onderweg afstand. Hoewel we met tijdsloten spelen, bestaat er natuurlijk een kans dat je andere deelnemers tegenkomt. Geef elkaar dan de ruimte. Ga ook niet in een grote groep lopen, hoe leuk dat ook is.

Doe je mee?

Gezellig! We missen elkaar natuurlijk, dus het is fijn iets gezamenlijks te doen, ook al is het dan op afstand. Maak als je wilt onderweg leuke foto’s, dan kunnen we die laten zien tijdens een dienst, op social media en de site. Heb uiteraard ook gewoon onderling gezellig contact met elkaar, dat maakt het spel alleen maar leuker! We zijn een appgroep begonnen om foto’s en verhalen uit te wisselen. Stuur gerust een mailtje naar Antoinette met je mobiele nummer, dan voegt ze je toe.

We hopen natuurlijk dat jullie net zo enthousiast zijn over de PaasChallenge als wij. Tot in de Stille Week, en hoe dan ook: fijne Paasdagen gewenst.

Gerdien van de Schans, Fulco Timmers, Antoinette Brummelink