Persbericht Najaarsconcert 2018

Het Rotterdamse symfonie Orkest Intermezzo geeft op 23 maart haar voorjaarsconcert in de Open Hof in Rotterdam/Ommoord. Op het programma staan werken van Juriaan Andriessen, Bela Bartok en Edward Elgar . Het orkest staat onder leiding van dirigent Frank de Groot en soliste bij het altvioolconcert van Bartok is Dana Zemtsov.

Kaarten € 17,50 aan de zaal en € 15 in de voorverkoop via orkestleden of via onze website www.orkestintermezzo.nl.

Op het programma staan voor de pauze de Ouverture Den Haag van Juriaan Andriessen, het altvioolconcert van Bartok met als soliste een van de meest veelbelovende altviool soliste van haar generatie, Dana Zemstov.
Na de pauze staan dse Enigma variaties van Edward Elgar.

Concert
Zaterdagavond 23 maart 2019, aanvang concert om 20.15 uur in De Open Hof Ommoord, Hesseplaats 441 in Rotterdam

Orkest Intermezzo is al ruim 35jaar een ambitieus orkest uit de regio Rotterdam. Opgericht in 1981 en tot 2011 geleid door dirigent Coen van der Heide, heeft het zich ontwikkeld tot volwaardig symfonie orkest. Orkest Intermezzo staat sinds 2012 onder leiding van Frank de Groot en bestaat uit zo’n 60 op hoog niveau spelende amateurs en beroepsmusici.

Dirigent Frank de Groot.
Al jaren maakt hij deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en is hij Primarius van het Doelen Kwartet. In de afgelopen jaren dirigeerde hij verschillende koren en orkesten, en was hij als dirigent-docent verbonden aan Codarts Rotterdam. Naast het orkest Intermezzo is hij dirigent van het koor Wassenaar Vocaliter, kamerkoor Ad Libitum en het ensemble Amici della Musica.
Hij studeerde viool en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Isidor Lateiner en Jürgen Kussmaul. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ricardo Odnopossof. Hij was als violist werkzaam bij het National Theater Mannheim en de Chamber Orchestra of Europe. Koordirectie studeerde hij bij Frans Moonen en Gary Graden, en orkestdirectie bij Arie van Beek en Jorma Panula.

Soliste Dana Zemstov
Als winnaar van vele competities en midden in de ontwikkeling van een uitstekende carrière, is Dana Zemtsov een van de meest veelbelovende altviool solisten van haar generatie. Hoogtepunten uit voorgaande seizoenen zijn onder andere haar vertolking van Bartók’s Altviool Concert in de grote zaal van het Concertgebouw (Amsterdam), haar kamermuziekoptredens met Janine Jansen en Martin Frost tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival (Utrecht), en een recital in Carnegie Hall (New York).
Recentelijk tekende ze een exclusief platencontract met Channel Classics Records voor drie Cd’s, waarvan de eerste zeer goed ontvangen solo CD “Enigma” in april 2014 is uitgekomen. Volgende opnames zullen zijn: “Altviool Sonates met Piano”, en “Poolse Altviool Concerten” in samenwerking met dirigent Daniel Raiskin.
Dana is eersteprijswinnaar in diverse competities in Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Nederland. In 2010 werd ze in de Nederlandse competitie “Avond van de Jonge Musicus” verkozen tot “Jonge Musicus van het Jaar” en vertegenwoordigde Nederland bij de “Eurovision Young Musicians Competition” in Wenen.
Dana treedt regelmatig op bij de grootste internationale podia, waaronder het Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), St Petersburg Philharmonie, Opera Hall (Tel Aviv), en Carnegie Hall (New York). Dana speelde kamermuziek samen met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Giovanni Sollima, Martin Frost, Ilya Gringolts en pianist Boris Berezovsky. Als solist speelde Dana onder meer met het Ukrainian National Philharmonic Orchestra, Holland Symfonia, Sweelink Symphony Orchestra, Sinfonia Rotterdam, en het F. Busoni Chamber Orchestra (Italië).
Op internationale tournees reisde Dana af naar Denemarken, Peru en de VS. Ze nam samen met de meest veelbelovende jonge talenten van Europa deel aan de “Stars of Tomorrow” tour in Duitsland. Ze speelde op de grootste festivals in Nederland waaronder het eerder genoemde Internationaal Kamermuziek Festival (Utrecht), het Delft Chamber Music Festival, Storioni Festival (Eindhoven), Grachten Festival (Amsterdam) en het Three Day Music Festival (Den Haag). Daarnaast speelde ze op festivals in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.
Dana werd geboren in 1992 in Mexico-Stad. Als vijfjarige kreeg zij haar eerste muzieklessen van haar grootmoeder en van haar ouders, beide altviolisten (Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein). Ze heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde professoren zoals Bruno Giuranna, Atar Arad en Sven Arne Tepl, en studeert momenteel bij de bekende altviool virtuoos Michael Kuge.

Voor nadere informatie zie www.orkestintermezzo.nl . Kaarten kunnen t/m 22 maart via de site gekocht (en betaald) worden. Zij liggen dan klaar bij de ingang van de zaal. Bij de toegangsprijs is het programmaboekje inbegrepen.