Najaarsconcert
Zaterdagavond 1 
december 20:15u
Open Hof Ommoord-Rotterdam.  

Op het programma staan werken van Grieg, Vaughan Williams en Brahms. Het orkest staat onder leiding van dirigent Frank de Groot en solist bij het werk van Vaughan Williams is de 24-jarige Elise Besemer. 

Orkest Intermezzo is al ruim 35 jaar een ambitieus orkest uit de regio Rotterdam. Opgericht in 1981 en tot 2011 geleid door dirigent Coen van der Heide, heeft het zich ontwikkeld tot volwaardig symfonie orkest. Orkest Intermezzo staat sinds 2012 onder leiding van Frank de Groot en bestaat uit zo’n 60 op hoog niveau spelende amateurs en beroepsmusici.
Dirigent Frank de Groot. Al jaren maakt hij deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en is hij Primarius van het Doelen Kwartet. In de afgelopen jaren dirigeerde hij verschillende koren en orkesten, en was hij als dirigent-docent verbonden aan Codarts Rotterdam. Naast het orkest Intermezzo is hij dirigent van het koor Wassenaar Vocaliter, kamerkoor Ad Libitum en het ensemble Amici della Musica.
Hij studeerde viool en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Isidor Lateiner en Jürgen Kussmaul. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ricardo Odnopossof. Hij was als violist werkzaam bij het National Theater Mannheim en de Chamber Orchestra of Europe. Koordirectie studeerde hij bij Frans Moonen en Gary Graden, en orkestdirectie bij Arie van Beek en Jorma Panula.
Soliste in het stuk van Vaughn Williams is Elise Besemer
Elise Besemer (Rotterdam, 1994) stond in 2016 in de finale tijdens het prestigieuze Oskar Back Concours, waarbij het oordeel van de jury was: “Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste”.
Elise speelt vanaf haar vijfde jaar viool. Tot 2013 studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek aan het Conservatorium van Amsterdam; sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.Elise had in mei 2018 haar bachelor eindpresentatie. De examencommissie heeft het concert gewaardeerd met “een 10 met onderscheiding”. Ze start volgend seizoen met haar master.
Eerder won ze eerste prijzen op o.a. het Davina van Wely Vioolfestival 2011, de Maassluisse Muziekweek (2006), het SJMN (2006 en 2007) en won met haar strijkkwartet in 2014 de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Tevens won zij tijdens het Gergiev-festival 2006 de jury- en publieksprijs en met pianist Mengjie Han de publieksprijs op het Storioni festival (2014).
Elise was in 2016/2017 academist van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest; dit seizoen remplaçeert (ander woord?) ze veelvuldig bij dit orkest met o.a. tournees naar Japan, Zuid-Korea, New York en vele Europese hoofdsteden.
Kamermuziek is een grote passie van Elise. Ze speelt in diverse ensembles van verschillende samenstellingen.
Elise bespeelt een viool gebouwd door Jean Baptiste Vuillaume (1886, Parijs), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kaarten kosten € 17,50 aan de zaal en € 2,50 minder in de voorverkoop via orkestleden of de website www.orkestintermezzo.nl.