Op zondag 3 maart vieren we om half 10 in Open Hof de liturgie van de Wereldgebedsdag voor vrouwen. Dit jaar gemaakt door vrouwen uit Slovenië. Zij nodigen ons uit om na te denken over het thema ‘God nodigt je uit!’

We doen dit op zondagmorgen, omdat we het te belangrijk vinden dat veel mensen meedoen. In alle landen van de wereld wordt deze liturgie gebruikt en dus gaat het gebed de wereld rond. In Nederland mogen ook mannen meedoen, maar het comité bestaat uit alleen maar vrouwen omdat in sommige landen in de wereld vrouwen alleen bij elkaar mogen komen zonder mannen.

 Oudste oecumenische beweging

Deze Wereldgebedsdag is niet te verwarren met de Gebedsweek voor de eenheid die we in januari vierden.

Dit jaar bestaat de organisatie in Nederland 90 jaar en dat wordt gevierd met een Europese conferentie van een week in Lunteren in juni.

De Wereldgebedsdag heeft een sterk diaconaal doel. Projecten in het land waar de Orde van Dienst uit komt, worden ondersteund. Wereldwijd. Ieder land bepaalt zijn eigen doelen.

Er wordt dan ook in de dienst gecollecteerd (derde collecte) voor doelen in Slovenië die met vrouwen en kinderen te maken hebben.

Plaats Open Hof. Tijd 09.30 uur. Voorganger: ds. Paulien Matze.