Open Hof doet mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?

Tijdens de Schoenendoosactie versieren de kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben.

Hoop en toekomst
Vorig jaar gingen er meer dan 46.300 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos, Moldavië, Albanië en Togo. De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in Moldavië hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in Afrika kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Geloof in actie
Ook voor onze kinderen zelf is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan moeilijk zijn, maar het is ook bijzonder. De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde in onze kerk bespreekbaar te maken. Kinderen ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

Uw hulp is welkom
In de actiefolder leest u meer over de Schoenendoosactie: hoe het werkt, en wat er in de doos mag.

Kinderen die naar het kidshonk gaan op vrijdag 10 november zullen hun schoenendoos daar versieren. Zij nemen hun gevulde schoenendoos dan mee en zullen die middag de doos gaan versieren, kijken naar een aantal filmpjes en zullen daarover praten.

Voor alle overige gemeenteleden, graag de schoenendoos (gevuld en versierd) meenemen op zondag 12 november. We zullen de schoenendozen voorin de kerk verzamelen.

Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op schoenendoosactie.nl