Ontmoetingsmiddag zondag 1 december 2019 in Open Hof, Hesseplaats 441 in Rotterdam-Ommoord over: 

“Libanon, vluchtelingen en muziek”
door Eelco van der Brug en Cora Greevenbosch.

Eelco van der Brug, één van onze gemeenteleden, zal ons deze middag vertellen over Libanon en het grote vluchtelingenprobleem daar. Libanon is een klein land met ongeveer 6 miljoen inwoners waarvan ca 2 miljoen vluchtelingen.
Eelco is zelf in Libanon geweest en was twee keer als vrijwilliger werkzaam bij een muziekproject in een vluchtelingenkamp nabij Tripoli. Zijn ervaring was dat samen muziek maken, vluchtelingen een kans geeft om even te ontsnappen aan hun zorgen en dat het wat meer vertrouwen in zichzelf en de toekomst kan geven. In deze maand gaat hij er weer heen, waardoor wij deze middag over zijn zeer recente ervaringen kunnen horen.

Na de pauze zal Cora Greevenbosch, ook een bekende in Open Hof, ons vertellen over haar ervaringen van muzieklessen aan vluchtelingen. Zij woonde in Ommoord en na haar dwarsfluitstudie aan het conservatorium in Amsterdam , heeft zij de bansuri (Indiase dwarsfluit) gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium. Vele malen kwam zij terug in Open Hof om medewerking te verlenen aan muzikale activiteiten.

Cora geeft dwarsfluitlessen en sinds twee jaar ook aan middelbare scholieren  van de Internationale Schakelklas van het Startcollege te Harderwijk. De leerlingen op deze school wonen in asielzoekerscentra en weten vaak niet of zij wel of niet in Nederland mogen blijven; ook spreken zij niet of nauwelijks Nederlands. Ook Cora heeft de ervaring hoe belangrijk en heilzaam muziek kan zijn voor vluchtelingen. Bij haar muzieklessen (dwarsfluit) draait het niet om de taal maar om samen muziek te maken en plezier te hebben en zoals Cora het uitlegt: ”C’est le ton qui fait la musique”.

Het belooft een heel interessante en muzikale middag te worden waarbij u van harte welkom bent!

De inloop van deze middag is om 14.30 uur met een kopje thee of koffie en om 14.45 uur begint de presentatie. De middag eindigt om ongeveer 16.30 uur. De toegang is gratis.

Het kerkgebouw Open hof is aan de Hesseplaats 441 in Rotterdam-Ommoord.

De ontmoetingsmiddagcommissie