Zondag 4 februari 2018 in Open Hof
Tijdens deze middag zal de heer Hans van Rossum, kunsthistoricus, ons vertellen over “ het Graf van Toetanchamon”. Bij velen van u zal de spreker wellicht nog bekend zijn door een vorige lezing tijdens een ontmoetingsmiddag in 2013 over “Romeins Glas”.

Toetanchamon was een farao van het Oude Egypte en is slechts 19 jaar oud geworden. Zijn beroemdheid is vooral te danken aan de ontdekking van zijn graf in 1922 door de archeoloog Howard Carter. Het was de meest opzienbarende archeologische vondst van de vrijwel ongeschonden grafkelder van een Egyptische farao in de Vallei der Koningen. Het graf bevatte heel veel kostbare kunstvoorwerpen, waarvan de spreker ons mooie beelden zal laten zien.

Het is leuk te vermelden dat de spreker een broer is van ‘onze’ Egbert van Rossum, voor velen een bekende in Open Hof.

De middag begint om 14.30 uur en dan kunt u een kopje thee of koffie gebruiken. Om 14.45 uur begint de inleiding en de middag eindigt om ongeveer 16.30 uur. De toegang is gratis. Voor deze middag wordt u hartelijk uitgenodigd en wij hopen velen van u te mogen verwelkomen!

De volgende ontmoetingsmiddag is op zondag 4 maart 2018. De heer Aad van der Hoeven zal ons deze middag vertellen over de geheimen van Bachs “Matthäus Passion” en hieruit ook fragmenten laten horen.

Ontmoetingsmiddagcommissie
Maartje Greevenbosch, tel. 010-4215920
Henny Muilwijk,  tel. 010-4550398