Het is gelukt om in de zomervakantieweken Open Hof open te houden op de dagen dat er geen activiteiten waren, zoals verhuur of bazaar.
Daarmee hebben we onze naam eer aangedaan.

Zoiets gaat niet vanzelf.
Voor de veiligheid van het gebouw moeten er minstens twee mensen beschikbaar zijn, want wanneer er iemand iets komt brengen voor de bazaar of komt om een kaarsje aan te steken is er geen zicht op de ingang.
Daarom werd er een beroep gedaan op vrijwilligers om op dagen dat Open Hof gesloten was gastheer en gastvrouw te zijn tussen 10 en 2 uur. Liefst in twee ploegen, een morgen en een middagploeg.

Het lukte Toos en Piet Brummelink voldoende mensen bij elkaar te krijgen. Ze maakten een rooster en waren stand by om Open Hof te openen en te sluiten. Alles liep op rolletjes, waarvoor we de initiatiefnemers dankbaar kunnen zijn .

Dat het geen overbodige luxe was  hebben Barend en ik ondervonden toen wij aan de beurt waren.
Wat was het gezellig druk. Het was een komen en gaan. Mensen kwamen even langs voor toiletbezoek en maakten een praatje. Anderen kwamen spullen brengen of een kaarsje opsteken. Er kwamen mensen werken, want er moest onderhoud verricht worden en wanneer kan dat beter in de wat stillere maanden? Ria de Winter kwam bazaarspullen selecteren en overtollige spullen werden afgevoerd. Kortom je hoefde je geen moment te vervelen.

Aan een boek of krant zijn wij niet toegekomen.

Geweldig dat er zoveel mensen zich hebben ingezet.

Ik zou zeggen: wil je je op een eenvoudige manier korte tijd nuttig maken voor Open Hof, volgende zomer willen we Open Hof in de vakantieweken graag weer open houden. (Maar eerder hulp bieden mag natuurlijk ook!)

 

Namens de Adviesgroep, Anneke van Wijngaarden