Op woensdag 10 januari is het eerste Marktconcert van 2024 in Open Hof. Het wordt verzorgd door Cora Mulder en Willem Blonk op orgel en piano.

Cora staat misschien bekend als ‘Leerling van Willem’, maar feit is dat zij al in haar tienerjaren orgelles had. Van Wim Smits (1906-1989), die op hoge leeftijd was en haar thuis les gaf in Rotterdam – Charlois. Zij speelde toen ook al verrassend repertoire, zoals een orgelbewerking van een Bossa Nova van Dave Brubeck. Nu nog dus – een swingend begin van het nieuwe jaar!
in het vorig jaar verschenen Rotterdams Orgelboek staat een groot werk van haar oud-leraar: Voorspel, Koraal met variaties en Toccata. Virtuoze en indrukwekkende muziek die niet onderdoet voor die van meer beroemde tijdgenoten! Smits was de organist van de in 1968 afgebroken Sint Ignatiuskathedraal en componeerde voor orgel, piano en koor. Zijn oud-leerlinge brengt met liefde dit grote werk van 15 minuten voor het voetlicht.
Samen met Willem aan de vleugel brengt Cora ook enkele stukken van Ravel en Schubert voor vierhandig piano tot klinken. Zo wordt het ook een luchtig begin van het nieuwe jaar. De entree is vrij, de aanvang 11.00 uur. Na het concert is er een collecte. Cultuur Concreet draagt bij aan de kosten van de Marktconcerten. Welkom!