Complete Messiah in Open Hof
messiah

Het bekende oratorium ‘Messiah’ van Georg Friedrich Händel wordt op zondag 22 november compleet uitgevoerd in Open Hof! Dit is nog nooit eerder gebeurd.
De Stichting Open Hof Muziek hoopt met het organiseren van dit bijzondere concert velen een geweldige avond te gaan bezorgen.

De Messiah trok al bij de première in 1742 in Dublin veel belangstelling. Vanwege de beschikbare plaatsruimte werd dames gevraagd hun hoepelrok en heren hun zwaard thuis te laten! Vanaf dat moment begon dit grootste werk van Händel aan een zegetocht over de wereld. Het bevat bij velen bekende koorstukken en solo’s (wie kent het ‘Hallelujah’ niet, of ‘I know that my redeemer liveth’?).

Onderbroken door één pauze is het een avondvullend oratorium.

Behalve rijk aan inhoud is dit werk ook groots aan dramatische kwaliteit. Händel trekt je boeiend mee in het verhaal en hij wist precies hoe dat moest: hij had al vele opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook bijbelteksten kon hij zo van de pakkendste melodieën voorzien.

 

Evenals in voorgaande jaren bij barokconcerten worden het Woerdens Kamerkoor en solisten begeleid door het barokorkest Accademia Amsterdam, compleet met trompetten en pauken. De solisten zijn van nationaal topniveau: Margreet Rietveld, sopraan; Oscar Verhaar, countertenor; Mattijs Hoogendijk, tenor en Maarten van Manen, bas. De algehele leiding is in handen van dirigent Willem Blonk.
De kosten van deze uitvoering moeten geheel uit kaartverkoop gedragen worden. Toch is de toegangsprijs relatief laag: € 15; voor jongeren tot en met 25 jaar € 10.
In de pauze wordt gratis koffie en thee geschonken.

De kaartverkoop start om 18.00 uur en de deuren van de kerk gaan om 18.30 uur open. De organisatoren en de de musici hopen op een volle Open Hof bij dit unieke concert met de integrale uitvoering van de Messiah! Adres: Hesseplaats 441, Ommoord.
Lees ook de column van Willem Blonk