Nieuw septet op Marktconcert Open Hof

Aan de oever van de Rotte, tussen (Hillegers-)Berg en Oud Verlaat, heeft zich nogal wat zangtalent verzameld! De Ommoordse Klaver-, Heide en Bessenbuurten leveren elk twee leden van een nieuw vocaal ensemble.
Qua stem zijn dat van hoog naar laag Edith van Dam, Wilma Stolk, Hélène Dongelmans, Wessel Nusselder, Willem Blonk en Andries Stam. Ellen Bulder als Capelse tweede sopraan maakt het zevental, dat optreedt op woensdagmorgen 9 november in Open Hof, compleet.
Initiatiefnemer en bariton Willem Blonk had al heel lang op zijn wensenlijstje staan de vijf Hoogliedmotetten van Melchior Franck eens uit te voeren: hemelbestormende vroege muziek op de mooiste Bijbelteksten over de liefde! Het zijn vijf- en zesstemmige stukken van elk een paar minuten lengte. Het programma wordt in stijl aangevuld met drie- en vierstemmige oude muziek waarin de liefde bezongen wordt. Werk van o.a. Sweelinck en Orlando di Lasso.

Zoals steeds is de entree vrij, met een collecte na afloop, en duurt het concert van 11.00 uur tot even na half 12. Consumpties zijn verkrijgbaar.

U vindt De nieuwe Open Hof naast de weekmarkt op de Hesseplaats in Ommoord, vlakbij de gelijknamige metrohalte.