Photo by Laura Stanley from Pexels

Vanavond heb ik onderstaand mailbericht verstuurd aan de mailadressen zoals die in het ledenbestand van de Protestantse Wijkgemeente Open Hof staan. Mocht je of u geen mail ontvangen hebben, wil je/u mij dan bericht sturen? Dan kan ik evt. je/uw mailadres aanpassen of toevoegen. Ik ben bereikbaar per mail (ds@fulcotimmers.nl) en app (06 13531786).

 

Inhoud van het Mailbericht

Het is een vreemde tijd. Hadden we na de berichtgeving van 12 maart nog voorzichtige hoop dat met Pasen (12 april) we weer een viering in Open Hof zouden kunnen houden, nu weten we dat we zeker tot en met Pinksteren (31 mei) geen samenkomsten kunnen houden. En dat is slechts één kant van deze vreemde tijd. Er speelt natuurlijk veel meer: kinderen en jongeren kunnen niet naar school, verpleeghuizen zijn zo goed als hermetisch afgesloten, in de zorg is het alle hens aan dek, en zo nog veel meer – alles is nu anders. Via deze weg wil ik proberen wat nieuws te delen van wat er nu gebeurt in en om Open Hof. En vooral steek ik graag een digitale hand uit om elkaar toch te bereiken in deze vreemde tijd.

 

Onze Vader bidden op woensdag 25 maart, 12.00u

Afgelopen zondag riep Paus Franciscus christenen wereldwijd op om woensdag 25 maart om 12.00 uur het Onze Vader te bidden. Het moderamen van de Protestantse Kerk steunt deze oproep van harte. Via deze weg verspreid ik graag deze oproep ook binnen onze gemeenschap in Open Hof – te meer natuurlijk omdat we als RK en PKN gemeenschap in Open Hof één dak delen.

Klik hier voor het volledige bericht op de website van de Protestantse Kerk in Nederland.

 

Klokken van hoop

Vanuit Open Hof doen we ook mee aan het landelijk initiatief ‘Klokken van Hoop’. Iedere woensdag tussen 19.00 en 19.15u worden de klokken geluid als teken van hoop en troost; als teken van dank en respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening; en ook om mensen met elkaar te verbinden.

Meer informatie over dit initiatief is hier te lezen.

 

Bemoediging

Louis Vermeulen is een initiatief gestart waarbij mensen rond Open Hof via de website bemoedigende teksten en beelden of video’s te delen. Het is te vinden onder de titel ‘Lockdown? – Wake up!’ op de website. Wil je een tekst/beeld/video delen, dan kan die ingezonden worden via het mailadres: gesprek-openhof@outlook.com.

 

Hulp

Luisterend oor

Er wordt hard gewerkt om de Telefoonpost zo bereikbaar mogelijk te maken, om mensen een luisterend oor te bieden. Via de website en mogelijk ook via een mailbericht als dit houden we u/je op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Praktische hulp

Bart Starreveld is bezig om vanuit de Buurtbron praktische hulp te organiseren, met name voor die mensen die weinig tot geen netwerk hebben. Denk aan: boodschappen doen, een praatje kunnen maken, de hond uitlaten. Ook via andere netwerken (Nextdoor, Buurtapps, Facebook en meer) proberen mensen elkaar tot steun te zijn in deze moeilijke tijd. Wie Bart wil meehelpen of hulp nodig heeft, Bart is bereikbaar op telefoonnummer 06 43 88 77 37 of e-mail bystarreveld@gmail.com.

 

Vieringen op zondag

Gelukkig is net eind vorig jaar in Open Hof de mogelijkheid gerealiseerd om diensten uit te zenden via KerkTV. Van die mogelijkheid maken we nu gebruik om met enkele mensen de eredienst vorm te geven op de zondagmorgen. Een klein aantal mensen is fysiek aanwezig in Open Hof, uiteraard met inachtneming van de maatregel om tenminste 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Samen maken we een dienst, die naar we hopen tot steun en bemoediging is in deze spannende tijd. Om 9.30u is er een dienst van Woord en Gebed, verzorgd door de wijkgemeente en om 11.15u is er een Eucharistieviering, verzorgd door de parochie. Via de website en Facebook bieden we bij de dienst ook een programma voor kinderen en tieners aan, zodat alle generaties deze diensten mee kunnen beleven.

Het kanaal voor de KerkTV-uitzendingen vind u/je via deze link.

 

Predikanten en pastoraat

De maatregelen rondom het corona-virus raken ons midden in het menselijk contact. De pastorale ouderlingen en predikanten zoeken samen naar andere creatieve manieren om toch met elkaar verbonden te zijn. Deze mail is daar één van. Uiteraard zijn wij (Wim en ik) als predikanten gewoon bereikbaar. Wim is deze week (vanaf 22 maart) met vakantie, maar vanaf volgende week (vanaf 1 april) op zijn vaste werkdagen van woensdag t/m vrijdag bereikbaar. Ik neem deze week voor hem waar en ben bereikbaar op alle werkdagen, op woensdag echter alleen bij noodgevallen. Mijn contactgegevens staan onderaan deze email.

 

Graag sluit ik af met woorden van lied 416, het 2e couplet:

Ga met God en Hij zal met je zijn:

Bij gevaar, in bange tijden,

Over jou zijn vleugels spreiden.

Ga met God en Hij zal met je zijn.

 

Een warme groet aan jou en u allen, mede namens Wim,

 

Fulco

 

Fulco Timmers (ds)

ds@fulcotimmers.nl

06-13531786