Alles is dit jaar anders

Ook als het om de Open Hof Concerten gaat.
Is september normaliter de maand voor een concert ‘In kleine bezetting’, nu wordt het concert op 26 september ingevuld door maar liefst drie koren: Koor Hemelsbreed, het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof en de Open Hof Cantorij.

Aanvang: 19.00 u, geen pauze.

Samen zullen deze koren een gevarieerd en verrassend concert geven. Met daarin de nodige premières.
Want de koren en hun dirigent Willem Blonk hebben ook in Corona-tijd niet stilgezeten. Via online repetities en zelfstudie, repetities in kleine bezetting en zelfs in de open lucht is er veel ingestudeerd.

Tussen het eerste en het laatste lied – beide Taizé-liederen, die het publiek ook kan meezingen – ontvouwt zich een kleurrijk boeket koormuziek.
In dit kader kunnen maar enkele tipjes van de sluier daarover worden opgelicht. Vermeldenswaard is zeker dat het Seniorenkoor een Te Deum zingt (van Franz Buhler, een tijdgenoot van Mozart).
In de Middeleeuwen was dat al de traditie: als er een epidemie voorbij was klonk als danklied het grote Te Deum.
Diverse liederen over de liefde vormen het hart van het programma: o.a. ‘Faith, hope and love remain’ van Malcolm Archer en ‘Ubi caritas’ van Ola Gjeilo. Ook diens ‘Northern Lights’ wordt uitgevoerd en verder uit de eigentijdse spirituele hoek Morten Lauridsen’s ‘Sure on this shining night’.
Willem Blonk componeerde twee nieuwe Psalmen in een laagdrempelige stijl; ook die gaan op dit concert hun première beleven.
En het Songfestival klinkt nog door in ‘Slow down’ van Douwe Bob en ‘Hallelujah’ van Milk & Honey.

De begeleiding wordt verzorgd door Hans de Jong op orgel en Tim van Oijen aan de vleugel.
Er is ook heel wat a capella te genieten; daarbij is de organist ook bas-zanger.

U bent welkom vanaf 18.30 uur, u moet zich dan bij de ingang even inschrijven.

Verder hoeft er geen entree betaald te worden, wel is er een collecte bij de uitgang en kunt u iets overmaken naar de organiserende instantie, de Stichting Open Hof Muziek.

Namens deze: zeer hartelijk welkom, laten we met elkaar de muziek weer hoog houden!