In 2016 was het de laatste keer dat de Kindercantorij op koorweekend is geweest. Door allerlei omstandigheden was het er niet meer van gekomen. Maar nu was het weer zover! Met 10 kinderen en als begeleiding Nienke, Lenie en Willem vertrokken we op vrijdagmiddag richting Oudewater, waar we onderdak hadden gevonden in groepsaccommodatie “Hoengaerde”. Een prachtige plek waar heel veel ruimte is om te zingen en te spelen.

Na aankomst eerst bedden opmaken, wat drinken en het terrein verkennen, terwijl in de keuken de broodjes hamburger gemaakt werden.

Tafel dekken, afruimen en afwassen gebeurde via de corvee lijst, zodat iedereen een beurt kreeg. En na het eten was het tijd voor de eerste repetitie op het terras. Heerlijk buiten zingen, ook de vogels genoten ervan.

Om 20.00 werd het tijd voor het kampvuur. Er was een mooie vuurplaats aanwezig en al gauw smolten de marshmallows aan de stokjes. Tussendoor was er tijd genoeg om gebruik te maken van de trampoline of het andere buitenspeelgoed.

Langzaamaan werd het tijd om naar bed te gaan, altijd spannend zo’n eerste nacht. Het was daarom nog lang onrustig op de bovenverdieping. Willem, Lenie en Nienke trokken zich terug in de serre om daar te genieten van de prachtige, bijna volle maan. Uiteindelijk daalde de rust neer over de “Hoengaerde” en konden zij ook naar bed.

De volgende ochtend was er om 06.00(!) al weer leven in de tent. Een kort nachtje dus voor iedereen. Na het ontbijt was er een lange repetitie, waarin hard geoefend werd voor het Zomerconcert met Hemelsbreed op 25 juni a.s.. Om goed 11.00 uur was het klaar en kregen de kinderen de tijd om te spelen op het grote terrein. Willem wilde de kano gaan uitproberen, samen met Rieneke en Simon. Helaas liep dat niet heel goed af, en weet het drietal nu hoe modderig de sloot is. Gelukkig zijn er genoeg douches.

Na de lunch vertrokken we lopend naar Oudewater. Daar stonden drie bezoeken op het programma. Allereerst naar de Grote of St. Michaëls kerk, waar toevallig een aantal organisten bijeen was en wij in hun pauze een paar liedjes mochten zingen. Dat werd zeer gewaardeerd. Daarna gingen we naar de Heksenwaag. De enige waag in Nederland waar in de Middeleeuwen op een eerlijke manier, de van heksenrij beschuldigde mensen gewogen werden. Ook wij zijn allemaal gewogen en te zwaar bevonden om op een bezemsteel te vliegen. Gelukkig!

Na een heerlijk ijsje te hebben gegeten, gingen we naar de St. Franciscuskerk. Een prachtige kerk waar we uiteraard Laudate Si, het lied van Franciscus van Assisi, zongen. Het klonk daar prachtig! En dan terug naar de “Hoengaerde”, waar de kinderen druk waren met het voorbereiden van de Bonte Avond. Een vast onderdeel van elk koorweekend.

Na het avondeten was het zover: 13 acts waren er te bewonderen. Er werd gezongen, gedanst, piano en cymbaal gespeeld.  Er was een quiz, er werd een voetbal Clinique gegeven en er was een mystery guest. Lenie hield een mooi verhaal over twee voetbal elftallen en Willem en Nienke vroegen zich af hoe je een gat in een emmer kunt repareren.

Om 22.00 was het bedtijd en was het veel sneller rustiger boven. Iedereen was doodmoe.

Zondagochtend 7.15 werden de eersten wakker, de laatsten moesten zich haasten om op tijd aan het ontbijt te zijn. We hielden na het ontbijt een eigen kleine viering en werden verrast met de “reep van de week” van de gemeente van Open Hof. Dat werd heel erg gewaardeerd door de kinderen.

Na de koffie met cake die versierd was, gingen we een wandeling maken op het Benedeneindse pad KIDS. Het was een prachtige wandeling langs water, weilanden en wilgen. We hoorden en zagen heel veel vogels. Bij de uitkijktoren gingen we uiteraard naar boven en zingend weer naar beneden. Tijd voor limonade en een appel.

Na de lunch nog een laatste repetitie en dan inpakken, opruimen en naar huis. Altijd later dan gepland, maar uiteindelijk waren we om 17.00 weer bij de Open Hof, waar we met een verrassing voor de leiding werden opgewacht door de ouders van de kinderen.

Het is een geweldig weekend geweest!

Nienke Timmers