P1150810

direct naar de fotoreportage

Een goed begin……..
…….is het halve werk. Dat geldt zeker voor de kinderen van de Kindercantorij.
Maart begint voor hen met een koorweekend in Vierhouten. Dezelfde locatie als vorig jaar en zowaar bijna hetzelfde weer. Daar hadden we niet op durven hopen.

Twaalf kinderen en vier volwassenen vertrekken zaterdag 7 maart 2015 al vroeg richting de Veluwe, want we hebben een druk programma voor de boeg.
In ons onderkomen  -de Onderhil-  zijn we dankzij de ervaring van vorig jaar snel gesetteld.
Tijdens het koffie en limonade-drinken wordt het programma voor het weekend met de kinderen doorgenomen, de corveediensten verdeeld en dan……. zingen!
Op zondag 15 maart nemen we weer deel aan het Nationaal Kinderkorenfestival in Rijsbergen en we gaan onze titel van vorig jaar verdedigen.
Ook zal er gewerkt worden aan de nieuwe liedjes voor het Zomerconcert op 28 juni.

De routine van vele koorweekenden werpt vruchten af: Willem en de kinderen repeteren en de begeleiders ruimen de meegenomen spullen op en zorgen voor de lunch.
Na het eten gaan we eerst schilderen. Er zal met de kinderen een kinderkunstwerk gemaakt worden, dat in Open Hof komt te hangen. Daarom is Ivonne meegekomen.
Er wordt geconcentreerd naar haar geluisterd als zij uitlegt wat de bedoeling is en dan wordt er met veel enthousiasme geschilderd. Met felle kleuren tonen de kinderen hoe zij zichzelf en Open Hof zien. Het resultaat is prachtig! U zult het straks wel zien in de kerk.

Dan is het al middag en Gerard en Willem nemen Ivonne en de kinderen mee voor een boswandeling. Nienke blijft “thuis” om het fort te bewaken en wat vergeten boodschappen te doen. Na anderhalf uur is iedereen terug, gewapend met stokken voor het broodjesbakfeest boven het kampvuur dat ’s avonds zal plaatsvinden.

’s Middags weer repetitie en daarna oefenen voor The Voice Kids. Iedereen moet wat laten horen, alleen of in een groepje. Er wordt flink geoefend en zelfs verkleed.
Na het eten en de afwas gaat The Voice Kids beginnen. Drie soloartiesten en twee groepjes staan te trappelen van ongeduld; de dobbelsteen bepaalt wie er begint.
Onze buitenlandse gast Guillaume mag het spits afbijten; hij zingt een mooi lied over de zee. Dan volgt het eerste groepje : met gitaarbegeleiding laten zij de cupsong horen; het “spook” Elea zingt over een spookhuis en het tweede groepje heeft een lied uit het repertoire van de kindercantorij gekozen; opvallende deelnemer hierbij is een “heuse” panter. Als laatste treedt Linde op; zij kruipt achter de piano en laat drie liedjes horen; bij het laatste kan iedereen meezingen.
Na beraad vindt de jury dat Elea de beste prestatie heeft neergezet: nog maar net op het koor en dan in haar eentje zingen, dat verdient heel veel respect!

Hoera, tijd voor het kampvuur en stokbroodjes bakken. Het vuur laait hoog op en terwijl we het hele repertoire kampvuurliedjes zingen, worden de broodjes langzaam gaar.

Om tien uur is het feest voorbij; nachtwandeling voor de oudsten met Gerard en Willem; en Nienke jaagt de jongsten naar bed.
Als de wandelaars terugkomen is het nog niet stil bij de jongsten…. en wat nog nooit is gebeurd: de “ouderen” klagen dat zij niet kunnen slapen omdat twee jongedames nog lawaai maken. Meestal is dat andersom, maar het kan verkeren.
De leiding trekt zich wijselijk terug bij het vuur en wacht tot de rust over de Onderhil is neergedaald.

Zondagmorgen vroeg: het is nog heel stil, langzaam ontwaken de kinderen. Eén voor één komen ze uit de stapelbedden en om negen uur is iedereen aan het ontbijt. Goed geslapen allemaal? Ja, goed geslapen.
Om 10.00 houden we een kleine viering: er worden lichtjes aangestoken en allemaal denken we even aan onze familie en voelen we ons verbonden met Open Hof.
Na deze viering gaan we buiten koffie drinken en cake versieren: een vast onderdeel van het koorweekend. Iedereen mag zich te buiten gaan aan slagroom en versiersels en als ieder jaar is het weer een groot succes.

Nog een korte repetitie in twee groepen, maar daarna is het spelen, spelen, spelen.….;de kabelbaan, de schommels, het voetbalveld; er wordt met heel veel plezier gebruik van gemaakt.
Na de lunch (met worstjes… mmmmm) is het inpakken en opruimen geblazen. Om half drie komt een aantal ouders ons ophalen. Na een vergeefse zoektocht naar een kwijtgeraakte jas verlaten we rond drie uur Vierhouten en arriveren veilig en mooi op tijd bij Open Hof, waar de ouders op de kinderen staan te wachten. Iedereen is moe, maar erg voldaan. We hebben weer een prachtig koorweekend gehad.
(Met de kwijtgeraakte jas(sen) is het later helemaal goed gekomen, net als met het verdedigen van onze titel!).

Nienke Timmers

Bekijk de fotoreportage: