Zondag 13 oktober 2019.

Dat was vroeg opstaan voor de leden en aanhang van het koor. De bus vertrok om 7.45 uur naar ????? Via een paar vragen konden ze raden waar wij naartoe gingen.

Wij belanden dan ook in de schitterende kerk van de Petrus- en Paulusparochie in Tilburg, waar wij warm ontvangen werden. De viering begon daar stipt om 10.00 uur. Tijdens het uiteiken van de communie hebben wij allemaal een kaarsje opgestoken bij Maria. Na afloop van de viering koffie gedronken met de parochianen aldaar wat erg gezellig was. De lunch, die wij zelf meegenomen hadden, konden wij daar nuttigen. Rond 13.00 uur moesten wij vertrekken naar de volgende verrassingsplek en werden door de 2 alleraardigste dames uitgezwaaid.

Ook het Musée Dansant in Hilvarenbeek werd door een koorlid geraden. En wat hebben wij daar gelachen. Beneden bij de kermis anno 1920 hebben een aantal van ons mogen proberen om op de kop van jut te meppen, achter een röntgenapparaat gestaan en stokken getracht te vangen. Na de uitleg die wij daar kregen, mochten ze zelf aan de gang.

Daarna gingen wij naar boven, waar diverse draaiorgels staan.

Ook daar kregen wij uitleg wat op een hele leuke manier gedaan werd.

Verzoeknummers werden gedraaid en de voetjes gingen van de vloer.

Rond 16.30 uur was die pret voorbij en gingen wij op weg naar de Open Hof waar ons een warm onthaal te wachten stond door Toos en Piet die voor de catering zorgden.

Bij binnenkomst kregen wij een glas prosecco en konden wij een toost uitbrengen op de tot nu toe geslaagde dag. Jan en Thérèse hebben voor live Music gezorgd en wij konden de nummers heerlijk meezingen. De chinees kwam met het buffet en de buiken konden gevuld worden.

Na het eten kwamen er 3 schooiers (Jan v.d. Zee, Peter Diederik en Rob Freijssen) binnen, die onze Albert in het zonnetje zette, Albert is al 25 jaar lid van ons koor. Hij kreeg een mooie stropdas met pianotoetsen erop, maar ook het wijfie op het bultje (Thérèse) werd niet vergeten, zij moest de Rotterdamse èèèrrrrrrrr en de natte T zeggen en als rasechte Limburgse is dat knap moeilijk.

Al met al ging iedereen met pijn in zijn buik (van het lachen) naar huis.  Wij kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

Dori Heijmans.