Nu het Kinder korenfestival losgekoppeld is van het Jongeren korenfestival vindt het plaats in maart. Reden voor ons om weer een keertje mee te doen . De kinderen hebben er in ieder geval erg veel zin in. Op het koorweekend zijn de puntjes op de I gezet en de drie liedjes die gezongen gaan worden klinken erg goed.

Gekozen is voor: ‘Van jou Jeruzalem, heb ik altijd gedroomd’ als inzinglied en  ‘Sjaloom’ en ‘Want je hebt een droom ‘ als de twee stukken die beoordeeld gaan worden.

Het festival begint om 13.00 uur en wij staan als laatste gepland. Rond 14.00 uur zijn we compleet en kunnen de kinderen de andere koren in actie zien.

[singlepic id=684 w=320 h=240 float=]

[singlepic id=681 w=320 h=240 float=right]Het is heel leuk om te luisteren en te kijken naar de ‘conculega’s’. Wat een variëteit aan koren is er. In de pauze tussen twee blokken gaan de kinderen lekker los op een luchtkussen en de speeltoestellen van de nabijgelegen school. De koormoeders bekijken dat met enige angst, want het zou toch jammer zijn als de nieuwe polo’s er verfomfaaid uit zouden zien op het podium. Er is namelijk heel veel tijd en energie ingestoken om de polo’s op tijd klaar te krijgen.

 

 

 

 

 

[singlepic id=687 w=320 h=240 float=left]Om 16.00 mogen we gaan inzingen en dan om 16.35 is het zover: het podium wacht! Gespannen betreden de kinderen het podium, maar bij de eerste klanken van de piano vergeten ze alle stress en zingen de 3 liederen uit volle borst. Voor je het weet is het voorbij en rest het donderende applaus uit de redelijk volle kerk.

Dan begint het wachten. Gelukkig is er een pauze act en worden de kinderen bezig gehouden door een pastoor met een gitaar.  Een nieuw klokken liedje wordt hen geleerd en de bim,bams vliegen om onze oren.

Dan is het zover: de jury is tot een eindoordeel gekomen. Vooraf moeten de dirigenten het podium op komen en krijgen een aandenken aan deze dag. Dan de uitslag: vooraf zegt de jury dat het allemaal heel erg dicht bij elkaar zit en dat is ook zo. Het koor was als laatste eindigt scoort 22 punten en het koor op de eerste plek scoort 26 punten. Wij eindigen op de 6e plek met 23 punten. Voor sommige kinderen een echte teleurstelling,omdat ze vonden dat ze toch het allerbeste waren. Maar helaas dacht de jury daar anders over.  Ons koor is niet zo groot en sommige kinderen zijn nog erg jong. Daarom kunnen we nog heel wat groeien qua stemgebruik. De jury vond wel dat de kinderen heel zelfstandig en  mooi zuiver zongen   Het laagste cijfer was een 7 ½ en het hoogste 8+. Niet slecht toch?

[singlepic id=690 w=320 h=240 float=left]Niet geheel ontevreden met het resultaat zijn we weer naar Rotterdam gegaan. De komende twee zondagen  kunnen de kerkgangers van de Salvatorkerk en Open Hof weer  genieten van de  vocale kwaliteit en het enthousiasme van de, in nieuwe groene en gele polo’s gestoken Kindercantorij.

 

 

 

Hier onder vindt u een fotoreportage. En wilt u horen hoe het klonk in Rijsbergen?  Bekijk dan dit filmpje: