Tijdens de voorbereidingen kwam de vraag naar boven: “Hoe gaan we het noemen?” Een Kerstmaaltijd ’s middags is geen Kerstlunch, ook niet echt een brunch (breakfast/lunch). Dinch (diner/lunch) kwam ook nog voorbij. Ach, wat maakt het eigenlijk uit hoe het genoemd wordt, het is een gezellige middag in kerstsfeer met allerlei hapjes geworden.

Op maandag 22 dec was het om 9.00 in Open Hof al een hele drukte. De Ontmoetingsruimte werd omgebouwd tot restaurant en een heleboel vrijwilligers waren al druk bezig met de voorbereidingen voor de maaltijd. Dankzij het heldere draaiboek van Toos verliep alles vlekkeloos en in een ontspannen sfeer. Om 13.30 gingen de deuren open en konden de gasten aanschuiven.  Om 14.00 werd de middag geopend door pastor Rita Schoolenberg en klonk het “Komt allen te samen” begeleidt door Bart Starreveld op de vleugel.

De diverse gangen volgende elkaar in een rustig tempo op. Tussendoor werden kerstliederen gezongen en vertelde pastor Rita een mooi verhaal. Rond 16.00 kwam de Kindercantorij langs om een miniconcertje te geven.  Ook hierbij kon door iedereen worden meegezongen.

Rond  16.30 bedankte ds. Pieter van Winden alle vrijwilligers voor hun inzet en de aanwezigen voor hun komst.  Het was een zeer geslaagde middag.

Bekijk hieronder de fotoreportage