Op zondagavond 20 november is in Open Hof het jubileumconcert t.g.v. Willem Blonk’s 40-jarig jubileum als cantor-organist van Open Hof. Een groot concert, met medewerking van drie koren uit Open Hof, vier professionele vocale solisten en vijf instrumentalisten.

De koren zijn de Open Hof Cantorij, Koor Hemelsbreed en het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof. De solisten zijn de sopraan Leonore Engelbrecht, countertenor Lester Lardenoye, tenor Ard Verkerke en bas Bram Trouwborst. Zij zingen veel a capella vierstemmig en ook dubbelkorig met de Open Hof Cantorij.

Het programma, dat begint met de bekende Psalm 150 van César Franck, is verdeeld in vijf categorieën: Lofprijzing, Gemeenschap, Lichte muziek, Reflectie en Bevrijding. Willem Blonk’s veelzijdigheid als dirigent en componist komt erin tot uiting: het loopt van een in 1988 voor het OJKO geschreven lied (‘Vuur en vlam’) via ‘Psalm 133, vrij’ voor sopraansolo uit 2019 tot het onlangs voor het Psalmen Anders-project geschreven ‘Goed ben Jij’. Verder is er Engelse muziek (bv. ‘Praise the Lord, ye heavens adore him’ van Alan Bullard), de Nederlandse hit ‘Alles is liefde’ en een zevental toonzettingen van Psalm 114.

Het concert eindigt met de première van een nieuwe, feestelijke bewerking van de ‘Open Hof – psalm’, 87, op tekst van Huub Oosterhuis. Een feestje met fluit, orgel, piano, bas en drums!

Dit feestconcert op 20 november duurt van 19.00 uur tot ca. 20.15 uur, de entree is vrij, met collecte. Na afloop is er een gezellige nazit mogelijk. Ook Cultuur Concreet draagt bij aan de kosten. De kerk gaat open om 18.30 uur, vier het mee!