Vrijwilliger in Open Hof: zin in het werk voor de kerk

Een willekeurige dag in Open Hof: een gastvrouw en gastheer zetten kopjes klaar voor de koffie, een ander loopt te sjouwen met dozen van de voedselbank, in de technische ruimte staan een paar mensen gebogen over de geluidsinstallatie en de beamer; de “vouwploeg” van Open Hof Nieuws loopt rond de tafels om het nieuwste nummer te sorteren en te nieten.

In de avonduren lopen in de kerkzaal koorleden naar hun plaats om te repeteren en gaat het bestuur van de kerkenraad de trap op naar hun vergadering, terwijl de eerste-communie-groep  naar beneden komt.
De volgende morgen buigt de beheerder zich over de agenda om afspraken voor verhuur te maken, buiten zet een diaken het bord neer van het inloophuis en groet en passant een pastoraal werker op weg voor een huisbezoek.
Na een uitvaart, waarbij een vrijwilliger koster is,  worden de ontmoetingsruimte en de garderobe klaar gemaakt voor de mini-bazaar en worden nog  spulletjes voor de verkoop in ontvangst genomen.

Allemaal ben je druk met je werk, je baan, je huishouden. Maar je wilt ook vrijwillig iets doen, je hebt er zin in en je ziet de zin ervan in. Je maakt wat tijd vrij om samen met anderen de kerk levend te maken en de Open Hof open te houden. Je hebt je eigen capaciteiten en mogelijkheden en je spant je naar vermogen in. Een inspanning waar je tijd en energie in steekt, maar waar je ook veel voor terug krijgt: contacten, gezelligheid, enthousiasme, voldoening, ervaring. Kortom: het geeft je zin in het werk voor de kerk.

In een oecumenische kerk als Open Hof, die midden in een stadswijk niet alleen op zondag een rol speelt, maar een sociaal middelpunt is, is er veel werk aan de winkel en zijn er dus altijd vrijwilligers nodig. Voor enkele uren in de week, voor korte of langere tijd, voor een vaste functie, voor wisselende hand- en spandiensten. In het gebouw zelf, maar ook thuis. Daarom zijn we altijd op zoek naar die vrouw, die man die met ons het werk wil doen. En wij hebben vrijwilligerswerk dat past bij jouw mogelijkheden en capaciteiten.

Lijkt het je wat ? Prima, we hebben je nodig. Bezoek de vacaturebank. Er is vast iets voor je bij.
Neem contact met ons op. We rekenen op je enthousiasme en zin om samen te werken.