IMG_9183
Op een zondagavond werden wij door de werkgroep Hemelse spijzen uitgenodigd voor een van hun bijeenkomsten. Tot de genodigden behoorden o.a. een drietal jongeren van Afghaanse, Syrische en Turkse afkomst. Samen met het hele gezelschap zijn we begonnen om een complete maaltijd te bereiden van verschillende uitheemse gerechten. Dat gebeurde niet in stilte, dus toen daarna de maaltijd begon hadden we al veel van elkaar gehoord.
Tijdens de maaltijd, die in het teken stond van de Erasmiaanse gedachten, ging de uitwisseling en de verdieping hierover verder door. Een kleine presentatie n.a.v. de tentoonstelling in Gouda, o.a. over de gebrandschilderde kerkramen over de thema’s van Erasmus diende hierbij als een goede illustratie. In het gesprek hierover kregen de adagia Vrede, Verdraagzaamheid en Vrijheid veel aandacht.
De maaltijd was heerlijk hemels, de gesprekken boeiend en leerzaam, alleen de sluitingstijd liep wat uit de hand. Van dat laatste had niemand hinder. Mooi dat we dit mochten meemaken.
Jan Nuijten

Onderstaande foto impressie is samengesteld door Mieke Nuijten