De werkgroep Wereldlichtjesdag heeft tot haar grote spijt weer moeten besluiten om Wereldlichtjesdag dit jaar niet te gaan organiseren.

De redenen daarvoor hebben alles te maken met de Corona crisis die momenteel weer op gaat lopen.

Voor ons is het belangrijk om met deze avond ouders die een verlies hebben geleden de gelegenheid te geven hun verdriet te delen met anderen en tot ontmoeting en verbinding met elkaar te komen.

Gezien de huidige en verwachtte restricties op het gebied van de coronamaatregelen is het voor ons geen optie om dit jaar Wereldlichtjes dag in Open Hof te realiseren.

Online vinden we het ook geen optie om dat je heel slecht de doelgroep (immers veel bezoekers van buiten Open Hof) kunt bereiken middels persberichten. Onze ervaring uit het verleden met persberichten leert dat.

Bovendien mist een online uitzending juist de warmte en ontmoeting die we willen bereiken.

Wilt u door middel van iets tastbaars betrokken zijn bij Wereldlichtjesdag, dan kunt op de website Wereldlichtjesdag.nl een herinneringshart uitprinten en deze beschrijven met een persoonlijke gedacht of herinnering. Wanneer deze voor 9 december wordt opgestuurd aan de organisatie:

Wereldlichtjesdag
Watermanstraat 50
7324 AK Apeldoorn

Dan zorgt men ervoor dat deze harten een plekje krijgen in de Wereldlichtjesdagboom in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten tot na de Kerst blijven hangen.

 

We hopen van harte dat we volgend jaar wél weer Wereldlichtjesdag kunnen organiseren.

 

De werkgroep wereldlichtjesdag,
Nienke Timmers
Gerard den Oudendammer
Susan Somers
Annemiek Brummelink
Martine Zuidervaart