10 maart was het dan zo ver. Met 85 kinderen en zo’n 50 vrijwilligers zou in 1 dag onder leiding van professionals van theatergroep de Vliegende Speeldoos een musical worden ingestudeerd en opgevoerd. Om 10u stonden de eerste leden van de bouwploeg klaar om de kerkzaal en het podium klaar te maken voor het decor. Met gekleurde pijlen werd een route gemaakt voor de kinderen die zouden komen, zodat iedereen op de juiste tijd zijn/haar juiste plek in een zaaltje in de kerk of in de goede herder school zou vinden. Om 13u stroomde in vlot tempo de hal vol met enthousiaste kinderen.

Eerst kregen de kinderen een indruk van het verhaal Ester door de presentatie van de professionals. Maar wat is een musical zonder deelnemers? Dus al gauw werd de kinderen gevraagd om mee te doen met het voorbereiden. In een aantal uren werden in kleine groepjes scenes voorbereid en de juiste attributen in elkaar geknutseld. Ook bleef er nog tijd over om lekker met nieuwgemaakte vriendjes en vriendinnetjes uit je groepje even te spelen. Of even koffiedrinken met een andere vrijwilliger.

Om 5u werd in de generale repetitie alles nog een keer geoefend. Toen kreeg iedereen wel een indruk van het hele verhaal. Daarna aten we samen macaroni, gemaakt door enthousiaste vrijwillige koks. Onder leiding van 20 schminkers werden toen alle kinderen omgetoverd in lichtdragers, helden, vorsten, hofdansers, handlangers of koks. Vanaf half zeven stroomde de zaal van de Goede Herderkerk vol met nieuwsgierige familie, gemeenteleden uit de kerken van Rotterdam Noordrand en andere belangstellenden. Het was lang geleden dat de kerk zo vol zat!

In een uur werd het verhaal verteld over Ester die naar een vreemd paleis werd gebracht om met een koning te trouwen. Door vast te houden aan wat zij vroeger geleerd had, door te vertrouwen op God en geholpen door lichtdragers, helden, hofdansers en koks kon zij weerstand bieden aan de handlangers en de koning overtuigen om de juiste keuzes te maken. Een mix van ontroering, humor en een boodschap. Voldaan kunnen we terugkijken op een feestelijke dag met mooie ontmoetingen en ervaringen. Samen sta je sterk, als groep kinderen op het podium, en als samenwerkende kerken. Alle kinderen en vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen, en natuurlijk de bezoekers, HEEL HARTELIJK BEDANKT! Nog nagenieten?
Hieronder een korte impressie.

 

Voor meer foto’s kunt u op de website www.goedeherderkerk-schiebroek.nl, aan de linkerzijde van de site op fotoalbum klikken.

Rianne Oosterlaan, Jeugdouderling Goede Herderkerk