Het eerste Marktconcert in de nieuwe Open Hof is gevuld met muziek van Johann Sebastian Bach. Willem Blonk bespeelt zowel het schitterend opgestelde en met een uitgebreide onderhoudsbeurt verwende kerkorgel als de concertvleugel in een feestelijk programma. Vanwege Bachs geboortedatum, 21 maart 1685, is de traditie van een Bach-marktconcert in deze maand ingesteld en vele trouwe bezoekers rekenen er op. Die worden ook deze keer dus niet teleurgesteld! 

Aan de piano speelt Willem Blonk de muziek waar voor velen Bach mee ‘begint’, het eerste Preludium uit Das Wohltemperierte Klavier. Mét de fuga dan wel; vervolgens het geliefde driedelige Italiaans Concert. Op het kerkorgel hoort u de Eerste Triosonate en een groot werk, Preludium en Fuga in G, BWV 541.

Dit Marktconcert vindt plaats op woensdagmorgen 9 maart. Het begint om 11.00 uur en duurt een goed halfuur. Entree vrij, maar wel een collecte er na. Ook voor een kop soep of een andere consumptie bent u hartelijk welkom! Overigens: ook de nieuwe Open Hof vindt u aan de Hesseplaats in Ommoord, vlakbij de metrohalte met diezelfde naam.