lintjeOp 25 april werd ik om 8.30 uur verwacht op het Stadhuis. Al vroeg, maar dat schijnt er bij te horen. Ik wist wat er ging gebeuren maar meer en meer kwamen er mensen aanlopen die dat nog in z’n geheel niet wisten.
Zo ook stapte de familie van den Berg uit de auto, met natuurlijk hun moeder Nel.
Die was zo vroeg haar bed uitgelokt om een officiële diploma-uitreiking van haar kleindochter mee te maken,  hetgeen uiteraard een geweldige smoes was om moeder/oma mee te krijgen.
En ja, dat was dit keer in het Stadhuis, omdat er een ‘dubbelboeking’ op de school was geweest…daarom, zo was deze uitvlucht in elkaar gezet.

Tranen van verwarring, van verbijstering kwamen er dan ook bij Nel toen na de koffie door de kinderen voorzichtig werd gemeld dat ze hier eigenlijk was voor een Koninklijke Onderscheiding….ja, écht voor haarzelf….!!!
De eerste reactie van Nel was dat ze dat niet wilde; ze deed het omdat ze het fijn vond, en er zijn anderen die het meer verdienen….!! Nou, nee  want haar inzet is tomeloos…hoeveel mensen kent ze niet in de wijken Ommoord en Zevenkamp, hoeveel kaartjes en bezoekjes heeft ze niet afgelegd al die jaren??
Het is haar dus van harte gegund!!

Bij haar ‘groep’ die de onderscheiding ontvingen, stonden gelukkig nog meer bekenden: ook Theo Roelofs kreeg een Koninklijke Onderscheiding en dhr. Cor Spek werd Ridder in de orde van Oranje Nassau….Allemaal  vanwege hun inzet voor Open Hof….ieder op zijn of haar eigen wijze!!

We feliciteren de gedecoreerden van harte!! Nel werd in de middag nog verrast met een eigen receptie in de Ontmoetingsruimte van Open Hof waar haar kinderen voor hadden gezorgd, met een groot aantal Open-Hoffers die daarbij aanwezig waren en zo in de feestvreugde konden delen!!
We mogen trots zijn op al onze vrijwilligers!!

Rita Schoolenberg