Het laatste concert in de oude Open Hof wordt op zondagavond 27 februari gegeven door het Woerdens Kamerkoor en het In de Wolkenkoor.
Bach als componist van dubbelkorige koormuziek bracht deze koren bij elkaar: het concert eindigt met zijn fantastische motet ‘Singet dem Herrn ein neues Lied’, BWV 225. Van de zes Bach-motetten is dit het meest feestelijke. Het ontstond in zijn vroege Leipziger jaren, rond 1724, en de ronduit extatische slotfuga vertoont een duidelijke verwantschap met het Pleni sunt coeli… uit de Hohe Messe, dat hij ook toen al schreef. Het tweede deel van dit vierdelige werk heeft overigens een sfeer van bezinning, die ook in het kader van dit gebeuren als een weldaad en rustpunt zal werken.  

  In de Wolkenkoor

Voor het zover is, wordt er muziek van diverse andere componisten gezongen.
Vredesmuziek door de 13 leden van In de Wolken, rond het gregoriaanse Da pacem, Domine, enkele Sweelinck-psalmen en Engelse muziek van Edward Elgar en John Rutter. Dit is het laatste concert van In de Wolken voor het zal opgaan in het nieuwe, grotere koor dat onder leiding van Willem Blonk wordt opgezet.  

  Woerdens Kamerkoor

 

 

 Het Woerdens Kamerkoor viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Begin mei maakt het een concertreis naar Toscane met concerten in Florence en Arezzo. Wat daarvoor is ingestudeerd wordt alvast in Open Hof uitgevoerd. Nederlandse muziek bijvoorbeeld, van Henk Badings en Jetse Bremer. De laatste bewerkte op virtuoze wijze bekende Nederlandse volkliedjes voor kamerkoor.Van Mendelssohn hoort u een aantal fraaie natuurliederen en het bekende ‘Verleih’ uns Frieden’ door beide koren samen met Hans de Jong als organist.

Dit zondagavondconcert op 27 februari begint om 19.00 uur en duurt ruim een uur. Er is geen pauze. De entree is vrij, met een uitgangscollecte. De Stichting Open Hof Muziek hoopt dat velen met deze goede koren het oude gebouw mee komen ‘uitluiden’ – hartelijk welkom aan de Hesseplaats in Ommoord!