Wat een feest was het op ons Driekoningen, vrijdagmiddag 6 januari jl., in de opvanglocatie voor Oekraïners aan de Sigrid Undsetweg in Ommoord.

In de grote huiskamer hielden vrijwilligers van VOZ (Vluchtelingenopvang Ommoord-Zevenkamp) een kinderspelmiddag vol met leuke activiteiten.

De kinderen konden aan de hand van een strippenkaart een aantal activiteiten doen. Bijvoorbeeld creatief aan de slag met tekenen of schilderen, waarbij ook enkele moeders de kans pakten om hun schilderkunst te laten zien.

Of kinderen lieten zich optutten met hoedjes, brillen, boa’s enz. uit een grote koffer  met verkleedspullen. Uitgedost en wel gingen ze bij de kerstboom op de foto, die direct werd afgedrukt. Om het compleet te maken was er een fotolijstje dat ze konden versieren, waarna het geheel mee ging naar de eigen kamers.

Verder kon met de strippenkaart nog worden gesjoeld en een aardappelrace gehouden.

De snoeptafel had constante belangstelling. Vanwege Driekoningen waren in enkele cup cakes bonen verstopt. Wie zo’n boon aantrof, kreeg een kroon op zijn hoofd.

Op het eind van de middag kregen de vrijwilligers als dank van één van de moeders een punt verse zelfgemaakte taart, heerlijk. Een zeer geslaagde middag aan de vooravond van hun eigen Kerstfeest.

Marijke van der Wende / Paul Bergmans