De broers Henk en Wim Chabot

door Monique Chabot

   

Henk Chabot                                           Wim Chabot

Op vrijdag 2 december 2022 wordt er in de Fonteinkerk weer een culturele koffieochtend gehouden. Monique Chabot, nicht van de bekend geworden Rotterdamse schilder en beeldhouwer Henk Chabot en dochter van Wim Chabot, de 13 jaar jongere broer van Henk, eveneens kunstschilder, vertelt op deze ochtend haar familieverhaal.

De broers Henk en Wim Chabot

Hoe uit een arm Brabants arbeidersgezin met zes kinderen twee beeldend kunstenaars voortkwamen Henk (1894-1949) en Wim (1907-1977).
Monique Chabot zal ons meenemen in leven en werken van Henk, te beginnen in Sprang Capelle waar hij in 1894 wordt geboren;  zijn al voor de 2e wereldoorlog ontstane bekendheid, zijn opdrachten en vroegtijdig overlijden in 1949.
Met daarnaast het verhaal van zijn jongere broer Wim, fysiek zwak, worstelend met zijn kunstenaarschap, onder invloed van zijn, zoals hij het zelf noemt “knappe broer”.

Bij de presentatie zullen familiefoto’s en foto’s van schilderijen  getoond worden van zowel Henk als Wim Chabot. Tevens worden enkele korte fragmenten voorgelezen uit de herinneringen van Wim Chabot die hij in de laatste jaren voor zijn dood in 1977 optekende.

U bent van harte welkom!
In de pauze zal er een vrijwillige bijdrage van u gevraagd worden ter bestrijding van de onkosten.

Tijd:               Vrijdag 2 december 2022 van 10 – 12 uur
Plaats:           Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Rotterdam
Onderwerp:   De broers Henk en Wim Chabot

Komende onderwerpen
6 januari 2023                      Mercy Ships

Namens de Commissie

Marijke Kwant