Het concertseizoen 2019-2020 in de Fonteinkerk – Save the dates

Sinds de ingebruikname van de Fonteinkerk organiseren we in het winterseizoen een serie maandelijkse zondagmiddagconcerten. Hierbij speelt het orgel een belangrijke rol, onze kerk is immers een concertlocatie van ‘Rotterdam Orgelstad’, maar er is ook ruimte voor instrumentale solisten en zangers. Velen hebben al genoten van de prachtige muziek.
Ook in het komend seizoen is er een concertserie. Alle concerten beginnen om 15.00 en duren ongeveer drie kwartier. De toegang is gratis en er is een uitgangscollecte. Voor het slotconcert in maart, met hoogtepunten uit de Matthäus Passion, vragen we een bescheiden entree. De belangstelling voor dit passieconcert kort voor Pasen was eerder dit jaar enorm.

Voor het komend concertseizoen heeft onze organist Eric van Dalum weer een boeiend programma samengesteld. De data zijn als volgt:

27 oktober 2019:        Anje de Kuiper (orgel) en Janine de Jong (dwarsfluit)

24 november 2019:   Jan Hendrik van de Kamp (orgel) en Ruud Bergamin (saxofoon)

19 januari 2020:         Thea Verhagen (orgel) en Marie-Christine Goergen (dwarsfluit)

9 februari 2020:         Aad van der Hoeven (orgel)

29 maart 2020:           Matthäus Light: Golden Circle Ensemble o.l.v. dirigent John Bakker;                       begeleiding:                      André de Jager, orgel.

Klik op de foto voor de flyer

Het eerste concert wordt gegeven door Ds. Anje de Kuiper (orgel), en Janine de Jong (blokfluit). Zij spelen composities van Walther, Telemann, Bach, Geminiani en Mendelssohn. Een welluidend begin van de nieuwe concertserie! We rekenen op uw warme belangstelling, en heten u graag welkom om 15:00 uur op zondagmiddag, 27 oktober!

 

 

 

 

De concertcommissie: Eric van Dalum, Elly Nijssen en Johan de Jongste.

Heeft u nog vragen? Mail Eric van Dalum dalumev@kabelfoon.nl