Sinds 1970
De Open Hof Cantorij is een protestants gemengd kerkkoor, dat al sinds 1970, bijna vanaf het ontstaan van Ommoord, deel uitmaakt van de rijke muziektraditie van Open Hof. Het koor zingt ongeveer één keer per maand in een kerkdienst in Open Hof en werkt daarnaast regelmatig mee aan grote concerten en projecten. Hier een link naar de agenda toevoegen!!!
De cantorij telt ruim 25 zangers en zangeressen, en staat al sinds 1982 onder de artistieke leiding van dirigent Willem Blonk, tevens cantororganist van Open Hof.

Repertoire
Het repertoire van de Cantorij is zeer gevarieerd. Enerzijds eenvoudige bekende stukken uit de protestantse en oecumenische kerkmuziektraditie. Daarnaast worden ook minder bekende liederen gezongen – zowel uit het liedboek als uit andere uitgaven. Het nieuwe liedboek biedt veel nieuwe uitdagingen voor koor en gemeente. Ook klinken regelmatig Taizé-liederen en geestelijke liederen van volken en culturen over de hele wereld.
Moeilijker, minder bekend en eigentijds repertoire wordt niet uit de weg gegaan. Zo zingt men graag meerstemmige muziek op teksten van Huub Oosterhuis. In deze categorie vallen ook de eigen composities van dirigent Willem Blonk.

Luister naar enkele muziekfragmenten om een indruk te krijgen

Houd elkander vast:

Oosterhuis / Oomen: Lied van de mens:

Willem Blonk – Zing, adem, zing:

Hoop van alle volken (Schotland) – Zuivere vlam:

Misa Criolla – Kyrie:

Mozart – Veni Sancte Spiritus:

Vivaldi – Gloria in D: