Concert ‘Cinema Vocaal’ op 1 juli: koor Hemelsbreed verrast met filmmuziek

Luisteren naar filmmuziek, terwijl op de achtergrond filmfragmenten getoond worden op groot scherm: dat is de opzet van het ‘Cinema Vocaal’ concert in Open Hof op zondagavond 1 juli. Filmmuziek wordt tot leven gebracht door een groot koor, solisten en ensemble. Een uniek spektakel om niet te missen!

Het concert wordt verzorgd door Koor Hemelsbreed, in samenwerking met Koor Fortissimo uit Rotterdam Overschie en Dagkoor Animo uit Dordrecht . Samen vormen zij een koor van zo’n 100 zangers, dat wordt begeleid door een klein orkest. Dirigent Alejandro Orozco selecteerde en arrangeerde de mooiste, ontroerendste en grappigste liederen uit films als Les Miserables, Avatar, Frozen en The Lord of the Rings, zowel voor koor als solisten. “Er is zoveel fantastische filmmuziek. Ik heb al zo genoten van het samenstellen van het repertoire. Je hoeft geen filmliefhebber te zijn om te kunnen genieten van de muziek.”

In juni werd het ‘Cinema Vocaal’ programma al uitgevoerd in Rotterdam Overschie  Dordrecht . De belangstelling was overweldiged en de reacties lovend: “De verwachtingen overtroffen, wat was het een mooi, pico bello, geslaagd muzikaal evenement!” en “fenomenaal!”.

Het concert op 1 juli duurt van 19:00 – 20:45 (met pauze). Kaarten à € 7,50 (inclusief consumptie) kunnen aan de zaal gekocht worden, en zijn ook vooraf te reserveren via cinema.vocaal.ommoord@gmail.com. Kinderen onder de 18 betalen € 5. Na afloop is er gelegenheid om nog wat te drinken en na te praten.