Beste medebreiers en hakers van de Christoffelparochie en ver daarbuiten.

Ik ben net terug van het breicafe in Capelle. Dit keer had ik een vriendin gevraagd om mee te gaan omdat de “oogst” weer zo groot was, dat ik me er vast aan zou vertillen.
Dat klopte ook. Mijn vriendin en ik hadden ieder een heel grote supermarktkar met een kop erboven op om binnen te brengen in het breicafe.

Bent u nu voldoende nieuwsgierig geworden naar de oogst die u met zijn allen met heel veel liefde gemaakt heeft? Het was geweldig, echt waar.

Ook dit keer had ik weer een aantal producten van mensen die zelf niet kunnen breien of haken aangepakt, want de armoede in de Oekraine is zo groot dat ook dingen die niet met liefde gebreid of gehaakt zijn, maar met liefde gekocht of afgestaan zijn ook zeer welkom zijn.
Ik houd u niet langer in spanning. De oogst was:
7 fleecedekens, 2 fleecepakken, 12 truien, 11 paar sokjes, 3 sjaals, 20 knuffelhaasjes (zeer welkom voor kinderen uiteraard), 42 mutsjes, 15 spreien, 8 grote dekens en vierennegentig, ja, u leest het goed, 94 dekentjes van 60 x 80 cm.

Geef uzelf een heel dikke pluim, want u biedt deze mensen die van alles verstoken zijn warmte, lijfelijk, maar zeker ook geestelijk. In het Westen zijn mensen met grote harten die met liefde voor hen aan het werk zijn. Dat moet wel goed doen.

Dank u wel, namens hen.

Els Cornax, tel. 010-4211436 of ecornax@hotmail.com