Bedankt!

Lieve mensen van Open Hof,

Het afscheid als dienstdoend predikant van Open Hof was werkelijk hartverwarmend en ontroerend, intens en overweldigend, verbonden en emotioneel. Ik neem deze laatste dienst en het afscheid daarna dankbaar mee in mijn hart en leven de toekomst tegemoet.

Heel veel dank voor al jullie goede woorden, wensen, creaties, geschenken, foto’ s, of wat jullie allemaal niet bedacht hebben en via kaarten, boeken, spirituele dranken of anderszins mij deden toekomen. Het is teveel om jullie allemaal persoonlijk te bedanken, daarom via weekbulletin en website. Ik heb enorm genoten van het informele afscheid. En dan die sketch van ‘sergeant Kees’ en het ‘Wimhelmus’, wat zat die sergeant in z’n rol, geweldig! En dan de toespraken met trefzekere, goede woorden. En het woord van Fulco eindigend met woorden uit Psalm 90. Het raakte me meer dan ik kan verwoorden. Zo ook de muziek tijdens de dienst door Charlotte, Willem en de Open Hof cantorij, die je op een ander bestaansniveau brengt en refereert aan wat ze je ziel noemen. Wat zal ik jullie, kleurrijke, karaktervolle, krachtige en tegelijk kwetsbare  mensen missen! Ik ben dankbaar dat ik een eindje mocht oplopen, meelopen langs de levensweg van velen. Verbonden  met heel veel lieve mensen en met goede herinneringen. Alle goeds voor de prachtige geloofsgemeenschappen van Open Hof, á Dieu!

 Wim in ‘t Hout