Doorn, 18 maart 2022

Lieve mensen van Open Hof,

Het was een schitterende dag, die ik op zondag 27 februari jl. mocht beleven ter gelegenheid van mijn 40-jarig ambtsjubileum, mijn emeritaat en mijn 70e verjaardag. Drie aangelegenheden kwamen op deze dag samen, iets waar ik met veel dankbaarheid en blijdschap op terugkijk, evenals op mijn hartverwarmende afscheid twee weken daarvoor in Open Hof.

Alex had bij mijn afscheid van Open Hof al aangekondigd, dat er van jullie nog een bijdrage zou zijn aan een cadeau dat ik pas op 27 februari zou ontvangen. Het cadeau bleek een heel bijzondere Franciscus-icoon van de kunstenaar Wasili Wasin, ik was er geheel door overdonderd. Van het overblijvende geld van jullie gaven mag ik een prachtige bijbelstandaard uitzoeken, waar ik eveneens erg blij mee ben. Heel erg bedankt, gulle gevers van Open Hof! Geweldig, dat jullie dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Hierbij een foto van deze schitterende icoon, zo zien jullie van dichtbij aan welk prachtig geschenk jullie bijgedragen hebben. Een icoon, die veel te zien en te denken geeft, een rustpunt, oriëntatiepunt, lichtpunt te midden van de hectiek van vandaag. Hij kreeg dan ook een prominente plek in huis en is van alle kanten uit te zien. Kom hem gerust een keer bewonderen in Doorn!
De icoon is een trefzekere markering van dit bijzondere moment in mijn leven, van afscheid van mijn werkzame leven en overgang naar een nieuwe fase. Ik hecht er zeer aan om jullie door dit schrijven heel persoonlijk te bedanken voor dit onverwachte en ongedachte geschenk. Jullie hebben me hiermee ongelooflijk blij gemaakt en geraakt. Ik ontvang dit grote geschenk dan ook in
dankbaarheid en als teken van mijn verbondenheid met een ieder van jullie!

Hartelijke groet,