Britten op Marktconcert

Van de grote componisten die dit jaar een “eeuwfeest” beleven, heeft Benjamin Britten, geboren in 1913, wel heel dicht bij Nederland geleefd. Willem Blonk zeilde begin juli met drie reisgenoten in één dag van Stellendam naar Brittens geboorteplaats Lowestoft. Het kustplaatsje ademt volop de geest van deze -na Henry Purcell- grootste componist van Engeland.

Het kwartet, met de sopraan Edith van Dam, alt Anje Aantjes en tenor Wessel Nusselder, bezocht ook de andere plekken in Suffolk waar Britten gewoond en gewerkt heeft. Iets van de inspiratie die dat opleverde zal zeker doorklinken in het Marktconcert in Open Hof van woensdag 9 oktober, waar twee van Brittens Flower Songs en zijn Nocturne voor piano te horen zijn. Verder zal muziek van o.a. Hassler, Huijgens, Sweelinck en Saint–Saëns tot klinken komen. Een bijzonder element wordt gevormd door enkele motetten met als onderwerp het Bijbelverhaal van de storm op het meer: “Jesus, der Retter in Seesturm” van Siegfried Strohbach en “Wat voor iemand is deze?” van Willem Vogel.

Het Marktconcert op 9 oktober begint om 11.00 uur en duurt een goed half uur.  De toegang is gratis. Er is een collecte aan de uitgang.

Seylsteen Kwartet  2 2013