Blazers van eigen bodem op Marktconcert 

Op woensdagmorgen 9 mei geven Heleen van der Sijs, Thomas Triesschijn en Willem Blonk als trio het maandelijkse Marktconcert in Open Hof aan de Hesseplaats.
Heleen en Thomas bespelen diverse blokfluiten. Heleen als amateur op semiprofessioneel niveau en Thomas als aankomend professional, studerend aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Samen met Willem Blonk speelden ze al vaak op dit podium in Ommoord – nu voor het eerst op een concert in de nieuwe kerk.

Op het programma staat vooral muziek van de grote Georg Philipp Telemann, in zijn tijd even productief en minstens zo populair als Bach. Weldadige barokmuziek dus !
Heleen maakt een uitstapje naar Italië met het Concert in a voor sopraanblokfluit van Tomaso Albinoni, begeleid door Willem Blonk. Hij speelt als de blazers even uitrusten enkele korte orgelintermezzi van Benedetto Marcello en Johann Mattheson.

Het concert begint om 11.00 uur en duurt een goed half uur. De entree is vrij, met een collecte na afloop. Hartelijk welkom, met of zonder boodschappentassen!